Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nešto se tu kuha

Šimić se oglasio o kandidaturi za predsjednika HNS-a!

Dario Šimić reagirao je priopćenjem povodom reakcija na njegov intervju Gazzetti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jučerašnji intervju Darija Šimića milanskoj Gazzetti dello Sport, u kojem se kratko ali simptomatično dotaknuo i moguće kandidature za čelno mjesto HNS-a, pokrenuo je lavinu reakcija u nogometnoj javnosti.

Mandat Davora Šukera istječe sljedeće godine, a ova bi izborna skupština za razliku od one prije četiri godine mogla biti puno zanimljivija. Šimić se javnosti obratio priopćenjem u kojem je poručio da ne želi remetiti atmosferu uoči ključnih utakmica kvalifikacija, ali je posve jasno kako se u hrvatskom nogometu spremaju velike promjene ili će se barem tako nešto pokušati.

''Uslijed brojnih medijskih napisa imam potrebu očitovati se. Kao prvo, moja jedina funkcija u hrvatskom nogometu je ona predsjednika Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS-a). I na tu sam funkciju iznimno ponosan. Smatram da smo sa svojim timom ljudi napravili izuzetne stvari. U proteklih pet godina, između ostalog, HUNS je postao punopravni član FIFPro-a.

Organizirali smo pet „Kampova za igrače bez ugovora“, pet Nogometnih Oscara, besplatno smo zastupali igrače u 240 sporova, pomogli smo onim igračima koji su igrali u Francuskoj ostvariti pravo na svoje mirovine. Preko HUNS-a trenutno studiraju 32 studenta na UCN Sveučilištu u Danskoj, na što sam vrlo ponosan. Iz ničega nastao je HUNS, otvorena su četiri nova radna mjesta. Bili smo društveno odgovorni te smo radili na brojnim projektima od kojih bih izdvojio: „Pokažimo crveni karton rasizmu“, „Reci ne namještanju utakmica“, „Igrajmo za život, igrajmo za njih“, i još mnogi drugi, hvalevrijedni projekti. Moram reći da sam iznimno ponosan na sve što je dosad napravljeno u HUNS-u. Jako sam ponosan na svoj tim.

Da, istina je da sam dao intervju za „Gazetu“.

Poštujem instituciju Hrvatskog nogometnog saveza u kojoj ima puno stvari koje trebaju i moraju biti bolje. Ali smatram kako nije vrijeme za isticanje kandidature prije dvije iznimno važne utakmice koje predstoje hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Primarni cilj svih nas koji radimo ZA NOGOMET jest odlazak reprezentacije u Rusiju. Stoga, ni na koji način ne želim remetiti prijeko potrebni mir.
Reprezentacija i hrvatski nogomet trebaju biti iznad svih nas'', napisao je Šimić na društvenim mrežama.

Koga biste radije htjeli vidjeti na mjestu predsjednika HNS-a?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider