Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
imao je dobar razlog. ili?

Ronaldo otkrio tajnu legendarne frizure sa SP-a: ''Nisam ponosan, znam da je bila čudna''

Legendarni Brazilac Ronaldo i dandanas mora odgovarati na pitanja o jednoj od najpoznatijih frizura.

Galerija Ronaldo na SP-u 2002. (Foto. AFP) Ronaldo na SP-u 2002. (Foto. AFP) Ronaldo na SP-u 2002. (Foto. AFP) +4 Ronaldo na SP-u 2002. (Foto. AFP)

Svjetsko prvenstvo 2002., koje se održalo u Japanu i Južnoj Koreji, bit će upamćeno po nekoliko stvari. Bilo je prvo koje se ne održava u Europi ili Sjevernoj i Južnoj Americi te prvo koje zajednički organiziraju dvije države.

Pamtit ćemo ga i po ''sudačkim pogurancima'' u korist Južne Koreje (pitajte Talijane i Španjolce), po sjajnom turniru Turaka koji su na trećem mjestu zamijenili Hrvate, te naravno po Brazilu koji se četiri godine nakon poraza u finalu okitio svojim petim i ujedno posljednjim naslovom svjetskih prvaka.

Uz Roberta Carlosa, Rivalda i Ronaldinha, briljirao je Ronaldo koji je odveo Brazil do titule s osam pogodaka. Pamtimo to prvenstvo po Ronaldovoj Zlatnoj kopački, ali i po njegovoj frizuri. Jedno bez drugog jednostavno ne ide.

A o toj legendarnoj frizuri ''Il Fenomeno'' priča i dandanas. I 16 godina nakon tog SP-a Ronaldo mora objašnjavati zašto je obrijao glavu, a ostavio ''ono''. Imao je, kaže, opravdan razlog.

''Tada sam vukao ozljedu noge, o čemu su svi pričali. Odlučio sam se ošišati i ostaviti taj mali detalj. Došao sam an trening i odjednom su svui pričali samo o novoj frizuri'', otkrio je Ronaldo u Melbourneu gdje je ambasador projekta ''World of Football Experience'' Real Madrida.

''Svi su toliko pričali o mojoj frizuri da su zaboravili na ozljedu. Meni je to dalo mirnoće i omogućilo mi da se više fokusiram na treninge. Nisam ponosan na tu frizuru, znam da je bila čudna. Ali bio je to način da skrenem pažnju'', objasnio je legendarni Brazilac.

Nakon debakla protiv Njemačke prije četiri godine čini se kako se Brazil oporavio od šoka. Izbornik Tite složio je momčad koja se prošetala kvalifikacijama, a koju predvode Neymar, Coutinho, Gabriel Jesus, Marcelo i ostale zvijezde europskog nogometa.

''Jako sam optimističan. Puno je toga novi trener promijenio posljednjih godina. Nadam se da Brazil opet može do naslova'', poručio je Ronaldo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider