Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jasna poruka madriđana

Kovačić ne smije nikuda: Real odbio nevjerojatnu ponudu Juvea!

Španjolski mediji pišu o velikoj ponudi koju je Real odbio za našeg Matea Kovačića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateo Kovačić opet je ''unutra''. Nije nikada ni bio vani, ali špekulirali su španjolski mediji hoće li mu dolazak Danija Ceballosa ukrasti dio pažnje Zinedinea Zidanea. Kako stvari stoje, Kovačić je na početku sezone opet oduševio i trenera i čelnike kluba.

I to toliko da je navodno, kako tvrdi madridski As, odbijena nevjerojatna ponuda Juventusa od čak 75 milijuna eura čime bi postao uvjerljivo najskuplji hrvatski nogometaš svih vremena. To se dogodilo prije nekoliko dana, a u međuvremenu je Juve uspio za samo 20 milijuna eura dovesti Blaisea Matuidija iz PSG-a. Stara dama je to odradila u svom stilu, jer dobili su sjajnog igrača za malo novca zbog posljednje godine ugovora u PSG-u.

No Kova je očito bio meta za budućnost. Tek su mu 23 godine, a već je odradio nekoliko El Clasica na zavidnoj razini. Mateo s Realom u dvije godine ima osvojene dvije Lige prvaka i španjolsko prvenstvo. I dok je prve sezone bio više promatrač, prošle je sezone osvojio oba najvažnija trofeja kao važan dio Zidaneovog stroja.

Dva čudesna El Clasica

Na startu ove sezone bio je starter u obje pobjede protiv Barcelone. Na Camp Nouu je zaustavio Messija, dok je na Santiago Bernabeuu briljirao u brzom iznošenju lopte. Zidane ga je hvalio, stadion mu se naklonio ovacijama prilikom izlaska iz igre. Slanje Busquetsa po ćevape bio je hit na internetu.

Bit će i ove sezone minuta za hrvatskog veznjaka. Zidane opet ima na rosteru praktički dvije jake momčadi i ne vidimo tko ih može zaustaviti.

To nas još jednom podsjeća na činjenicu da Hrvatska ima tri važna igrača u najvećoj utakmici na svijetu. Modrić, Rakitić i Kovačić uz ostale hrvatske zvijezde čine jaku reprezentaciju koja ne da se mora plasirali na Svjetsko prvenstvo nego je potpuno logično od nje očekivati bolji plasman nego na Euru. Nadamo se kako će ih trenutni ili neki drugi izbornik znati pravilno iskoristiti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider