Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci prelaze na plan C

Nakon Bayerna i Real zaustavio plan Barce: Tko je sljedeći?

Isco neće sljedeće godine obući dres Barcelone, pišu španjolski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čak četiri mjeseca prije ljetnog prijelaznog roka već smo dobili jednu pravu transfer sapunicu. I to između Reala i Barcelone s Iscom u glavnoj ulozi. Ako ste posljednjih tjedana pratili ovu priču onda znate da je Isco nezadovoljan trenutnim statusom na Santiago Bernabeuu.

Njegov agent je pustio priču, pa su na njegova vrata pokucali brojni klubovi poput Manchester Cityja i Juventusa. Potom se uključila Barcelona, a onda je nastala bura jer posljednji igrač koji je napravio takav transfer bio je Luis Figo.

Mediji su otkrili kako Isco na ljeto ne može u Barcu jer je lukavi Florentino Perez 2013. u ugovor Andalužanina stavio anti-Barca klauzulu. Madridski mediji slavili su gazdu Reala, a onda je ubrzo sijevnuo odgovor iz Katalonije. Barca nudi 20 milijuna igraču Reala da ne produži ugovor i na ljeto 2018. na Camp Nou dođe besplatno.

Barcina ofenziva ipak nije uspjela

I tu se opet u Madridu situacija zakomplicirala jer su razni izvori javljali kako su se ljudi iz Barcelone već sastali s igračem Reala. Navodno su u klubu poludjeli, ali i shvatili kako ipak ne kontroliraju situaciju pa se dogodio logičan rasplet.

Madridski As piše kako je izvor blizak igraču potvrdio skorašnji dogovor s Realom oko potpisivanja novog ugovora. Isco će dobiti veću plaću i vjerojatno garanciju kako je baš on budućnost veznog reda Reala. Uskoro će napuniti 25 godina, dok će naš Luka Modrić ove godine napuniti 32. Tu se nadopunila i priča da je Zidane ipak na kraju izabrao Isca umjesto Jamesa (jednog mora prodati ovog ljeta).

No možda se Real samo želio novim ugovorom osigurati od izdajničkog prelaska u najvećeg rivala što bi bio veliki šamar i dugo očekivana osveta Katalonaca za Figa. Novi ugovor će također sadržavati klauzulu o zabrani prelaska u Barcu i ako Isco opet sljedeće godine izgubi strpljenje Real će fino zaraditi na mogućem transferu u jedan od velikih klubova iz Europe.

Očekivani rasplet i potez iz Madrida

Ne znamo je li Isco uistinu htio prijeći u klub za kojeg je navijao kao dječak, kako su tjednima pisali mediji iz Barcelone, ili je samo iskoristio cijelu priču kako bi izborio veći novac i bolji status na Bernabeuu. Mnogi smatraju kako je baš to bio cilj španjolskog reprezentativca koji četiri sezone u Realu dobiva tek mrvice.

Barcelona je navodno s njim imala velike planove. Oni traže nasljednika Andresa Inieste i bili su spremni čekati godinu i pol. No nije bilo realno da Isco zbog njih ne produži s Realom i navuče na sebe gnjev Florentina Pereza koji bi ga cijelu sezonu zaledio na tribinama.

Bayern, Real i PSG su ipak prejaki, Liverpool nije

Sada se Katalonci okreću drugim opcijama. Jedna od njih, vjerojatno i prva, bio je plan za vraćanje Thiaga Alcantare iz Bayerna, ali su se u Munchenu dobro nasmijali na cijelu priču. Mladi Španjolac brazilskih korijena (rođen u Italiji) nije imao strpljenja čekati oproštaj Xavija, čija je bio prirodna zamjena. Barca ga nije uspjela zadržati što je iskoristio Pep Guardiola koji je Bayernu osigurao lijepu budućnost u veznom redu.

Nekad Pepov, a danas Ancelottijev veliki miljenik neće naslijediti ni Iniestu i to ide na dušu čelnicima Barcelone koji su ga uspjeli izgubiti prije nekoliko sezona.

Ostale su Kataloncima tako još dvije velike mete. Jedan je Marco Verratti koji igra u možda i najbogatijem klubu svijeta. Taj se transfer neće dogoditi ukoliko Talijan sam ne bude žestoko inzistirao na odlasku u Barcu.

Sve se realnijom čini ipak opcija o kojoj se posljednjih dana sve više piše. To je novi veliki transfer iz Liverpoola u Kataloniju. Nakon Luisa Suareza, Barca s Anfielda želi dovesti i Phillipea Coutinha. Možda nije prvi izbor, ali je definitivno materijal za Blaugranu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider