Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gube bitku s Barcom

Pripremaju astronomsku ponudu: Kovačić mijenja zvijezdu PSG-a?

U PSG-u su krenule pripreme za život nakon Verrattija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Transfer Marca Verrattija u Barcelonu jedna je od najvećih priča prijelaznog roka. Sjajni talijanski veznjak izgleda kao stvoren za Barcin stil igre i planove novog trenera Ernesta Valverdea, a kao svog nasljednika u veznom redu vidi ga i legendarni Xavi.

Međutim, transfer je zapeo iako Verratti žarko želi u Barcelonu; PSG se ne želi olako odreći jednog od ključnih igrača, a zasada ih ne mogu slomiti ni ponude od čak 100 milijuna eura.

No, PSG-u je jasno da ne mogu zadržati igrača protiv njegove volje: pokušavaju zaustaviti njegov odlazak povećanjem plaće, ali Verratti je poručio da se ne vraća u Pariz i dojam je da PSG ipak gubi ovu bitku.

Stoga su u Parizu već krenule pripreme za život nakon Verrattija, a prema pisanju španjolskih medija prva želja za njegovu zamjenu je Mateo Kovačić. PSG je za navodno spreman ponuditi 50 milijuna eura za igrača dobro poznatog treneru Parižana Unaiju Emeryju.

Kovačić je još kao igrač Dinama bio na radaru Seville, točnije sportskog direktora Monchija, čudotvorca kojeg se smatra najzaslužnijim za uspon andaluzijskog kluba u posljednjih desetak godina. Emery je četiri godine vodio Sevillu, ali nije dobio priliku trenirati Kovačića koji je iz Dinama otišao u Inter.

Sada bi se ta suradnja ipak mogla ostvariti, ali nešto će se pitati i Real Madrid i Zinedinea Zidanea koji se ne žele odreći Kovačića. Hrvatskog veznjaka vide kao jednog od ključnih igrača Reala budućnosti; igrača koji će zamijeniti Modrića i postati jedan od nositelja igre uz mlade zvijezde poput Marca Asensija. PSG mu takvu ulogu može ponuditi odmah i to je glavni mamac kojim se nadaju privući 23-godišnjeg veznjaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider