Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
buffon debitirao

Bayern u premijeri pobijedio Tuchelov PSG: Kovač u prvih 11 stavio mladog Hrvata, zabio im sin Georgea Weaha

Bayern i PSG odigrali su u Klagenfurtu svoju prvu utakmicu na ovogodišnjem International Champions Cupu.

Galerija Josip Stanišić (Foto: fcbayern.com) Timothy Weah (Foto: AFP) Thomas Tuchel (Foto: Erwin Scheriau/dpa /DPA/PIXSEL)

Počelo je šesto izdanje International Champions Cupa, prijateljskog turnira najboljih europskih klubova koji će se tijekom sljedeća tri tjedna igrati diljem svijeta. Odmjeravanje snaga europske elite krenulo je u Chicagu gdje je Borussia Dortmund s 1:0 slavila protiv Manchester Cityja.

Treba odmah istaknuti kako klubovi, barem u ovoj fazi, na turniru igraju s kombiniranim momčadima bez većine najvećih zvijezda pa im sastavi izgledaju poprilično zagonetno, čak i za one okorjele nogometne fanove. Tu nema igrača sa Svjetskog prvenstva, ali su zato priliku dobili neki talentirani igrači.

Bayern krenuo pobjedom

U Klagenfurtu su se u drugoj utakmici na ICC-u sastali Bayern i Paris St-Germain. Kovač je u debiju ostvario pobjedu (3:1) protiv dosta slabijeg protivnika koji je igrao bez svih najvažnijih igrača iz prošle sezone osim Rabbiota.

Bila je to prilika da po prvi puta vidimo Bayern i PSG pod vodstvom Nike Kovača odnosno Thomasa Tuchela. Za Parižane je debitirao, barem neslužbeno, veliki Gigi Buffon i moramo priznati kako ga je bilo čudno vidjeti na golu nekog drugog kluba.

Josip Stanišić (Foto: fcbayern.com) Josip Stanišić (Foto: fcbayern.com) (Foto: fcbayern.com)

Kovač u prvih 11 stavio 18-godišnjeg Hrvata

Novinari TV postaje Sport 1 posjetili su pripreme Bayerna te zaključili kako će Kovačev Bayern igrati u 4-3-3 ili 3-4-3 formaciji s jasnim naglaskom na presing. Tako je i krenuo Bayern u pripremne utakmice, s četvoricom u liniji gdje se našao i 18-godišnji Josip Stanišić, stoper koji ima njemačko, ali i hrvatsko državljanstvo. Stanišić se u prvih 45 minuta našao u središtu obrane s Javijem Martinezom, dok su Rafinha i Bernat bili na svojim mjestima na boku.

Trojku u sredini činili su povratnik Renato Sanches, kojeg Kovač želi pokušati vratiti u formu prije nego što dođe vrijeme za novu posudbu, te dvojica mladića iz omladinske škole, Batista Meier i Paul Will. Naprijed je Kovač gurnuo iskusni trojac Ribery – Wagner – Robben.

Timothy Weah (Foto: AFP) Timothy Weah (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za PSG zabio Weah junior

Zanimljivo, prvi gol na utakmici zabio je sin legendarnog Georgea Weaha, 18-godišnji Timothy Weah koji inače nastupa za SAD iako mu je otac nedavno izabran za predsjednika Liberije. Weah junior dobio je dvoboj protiv baš protiv svog vršnjaka Stanišića i poentirao za jedini gol u prvih 45 minuta.

Nevjerojatno zvuči podatak da je Buffon prije 23 godine debitirao protov Georgea Weaha, a danas je suigrač s njegovim sinom.

U prvih 15-ak minuta nastavka mladi sastav PSG-a mogao je povisiti rezultat, no promašaje je kaznio skok Javija Martineza nakon kornera i gol za 1:1 u 60. minuti. Hrvatski trener je naglasio kako će prekidi biti važan dio igre njegovog Bayerna, a novi dokaz tome bio je gol Renata Sanchesa za 2:1 iz slobodnog udarca u 68. minuti. No nije zabio Buffonu već mladom Descampsu koji je ušao taman prije tog gola.

U zadnjih pola sata utakmice napravljen je velik broj izmjena. Kvaliteta igrača Bayerna sve je više dolazila do izražaja, a treći gol za Bavarce postigao je 17-godišnji Nizozemac Joshua Zirkzee u 78. minuti.

International Champions Cup nastavlja se u nedjelju kada u Charlotti u SAD-u igraju Liverpool i Borussia Dortmund. Bayern u srijedu u Americi igra protiv Juventusa, dok PSG za tjedan dana u Singapuru igra protiv Arsenala.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider