Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajna utakmica

Tottenham razbio Liverpool, Lovren tragičar, Kane apsolutni heroj!

Riječ derbi kola u potpunosti su opravdali nogometaši Tottenhama i Liverpoola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici 9. kola engleske Premierlige, ujedno i derbiju, Tottenham je pred svojim navijačima slavio protiv Liverpoola s visokih 4:1. Junak dvoboja bio je Harry Kane, koji je zabio dva pogotka i asistirao za treći.

Utakmica je usmjerena prema pobjedi Spursa nakon svega 12 minuta kada je bilo 2:0. Kane je zabio prvi i asistirao za drugi pogodak Sona, a onda je puta kod gola pogriješio hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, koji je potom postao predmet sprdnje na društvenim mrežama.

Munjevito otvaranje utakmice

Tottenham je fantastično otvorio utakmicu i nakon 12 minuta je vodio 2-0. Golijadu je otvorio sjajni Harry Kane već u četvrtoj minuti. Kieran Trippier je odličnom loptom prebacio Dejana Lovrena, a Kane je između Simona Mignoleta i Joela Matipa sjajno reagirao za 1-0. Nismo dugo trebali čekati na novi pogodak i već u 12. minuti bilo je 2-0 nakon katastrofalne reakcije hrvatskog braniča.

Vratar domaćeg sastava Hugo Lloris je rukom bacio loptu u kontru, a Lovren je gotovo na centru promašio loptu nakon čega je Kane jurnuo po krilu, ubacio u kazneni prostor gdje je Son Heung-Min poentirao za 2-0. Son je tri minute kasnije mogao i do drugog gola, no njegov udarac je završio u vratnici.

Alli nakon isteka vremena 'ubio' utakmicu

Liverpool se vratio u život iz ničega. Jordan Henderson je uputio dugačku loptu prema Mohamedu Salahu koji je iz kosa pucao i od vratnice zabio za smanjenje rezultata. Nakon što je Liverpool smanjio, Klopp je reagirao i umjesto Lovrena uveo ofenzivnijeg igrača u nadi da će doći do izjednačenja, ali u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Delle Alli je zabio za 3-1. Pogodak je pao u trećoj minuti, iako je pokazano dvije minute nadoknade. Potop 'Redsa' nastavio se u 56. minuti novim golom Kanea.

U 66. minuti je Liverpool mogao smanjiti, no Lloris je Coutinhov udarac odbio u vratnicu. Zanimljivo, Tottenham je trebao čak 90 udarca kako bi zabio prva tri gola na stadionu Wembley, ali i svega osam udaraca za nova tri pogotka.

Tottenham je s ovom pobjedom dostigao Manchester United na diobi drugog mjesta, no zbog lošije gol-razlike trenutno je treći. Četiri boda manje imaju londonski rivali Chelsea i Arsenal.

U ranije odigranoj utakmici Arsenal je s visokih 5:2 slavio na gostovanju kod Evertona.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider