Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"liga nacija pun pogodak"

Ipak ništa od Europske Superlige: "To se neće dogoditi"

Ipak neće biti ništa od europske Superlige.

Čeferin i Agnelli (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin i čelnik Europske asocijacije klubova (ECA) Andrea Agnelli u utorak su odbacili mogućnost osnivanja posebne lige najbogatijih europskih klubova, tzv. Superlige.

"Europska Superliga neće se dogoditi", izjavio je Čeferin, te je demantirao novinske napise u Spiegelu o tome da su se neki veliki klubovi ove godine dogovarali o pokretanju Superlige 2021. godine.

Andrea Agnelli, čelnik Europske asocijacije klubova (ECA) koja okuplja 200 klubova, također je istaknuo da nema govora o stvaranju Superlige:

"Kao predstavnik ECA, ali i Juventusa čiji sam predsjednik, mogu vam reći da nikada nismo vidjeli dokument o stvaranju Superlige koji je objavljen u medijima, a nismo niti razgovarali o tome. Privrženi smo poboljšanju UEFA-e".

No, Čeferin i Agnelli potvrdili su da su već počeli razgovori o promjeni formata Lige prvaka i Europske lige nakon 2024. godine, kada ističu ugovori o sadašnjem formatu europskih klupskih natjecanja.

Čeferin je izrazio zadovoljstvo novim reprezentativnim natjecanjem, Ligom nacija, kazavši kako je premašila očekivanja.

"Velike nogometne nacije su se žalile da ne igraju dovoljno međusobnih susreta, dok su se oni slabiji žalili da protiv velikih nemaju nikakve šanse. Sada imamo zanimljivo natjecanje koje ujedno otvara put do plasmana na europsko prvenstvo, posebno za one reprezentacije koje se nalaze u D razredu Lige nacija, a koje u prošlosti nisu imale nikakve šanse za odlazak na Euro", rekao je Čeferin.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider