Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatni podaci

Pojavili se ludi statistički podaci u korist Barce: Pomaže li Primera Kataloncima?

Barcelona je u subotu ostvarila još jednu pobjedu u Primeri, a nakon utakmice isplivali su nevjerojatni statistički podaci.

Barcelona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Očekivalo se da će Eibar, koji ima impresivnu sezonu u Primeri, pružiti Barceloni pravi test, ali nije sasvim ispalo na taj način. Barca se pomučila da dođe do trijumfa, ali nakon isključenja igrača Eibara sve je bilo jasno.

Barca je morala čekati sve do 88. minute da riješi pitanje pobjednika i sada je opet na deset bodova prednosti ispred Atletica. Međutim, čim je potvrđena pobjeda Blaugrane na Twitteru su se pojavili neki nevjerojatni statistički podaci.

Od posljednja 23 isključenja u prvenstvenim utakmicama Barcelone, njih 22 dodijeljeno je Barcinim suparnicima. To uključuje i isključenje Orellana iz Eibara, što znači da je u tom periodu isključen samo jedan igrač Barcelone.

Od posljednjih 35 dosuđenih jedanaesteraca u prvenstvenim utakmicama Barcelone, 34 su dosuđena u njezinu korist, a samo jedan protiv.

Znači li to da La Liga pomaže Barceloni?

Prvo treba istaknuti da su objavljeni podaci od statističara koji radi za ''AS'', madridski list koji ne skriva činjenicu da podupire Real Madrid. Ali opet to su samo statistički podaci. Isto tako možemo reći da je sve to plod iznimno dobre igre Barcelone i rekordnog posjeda lopte, a nerijetko je znala imati i prigovora na suđenje (više puta opravdano).

Je li onda Barcelona toliko dobra?

Sigurno da je Barca izuzetno dobra pod Valverdeom. To djelomično opisuju i dvije gore navedene statistike. Barca je bez poraza u dosadašnje 24 utakmice La Lige. A podatak da je neporažena u 31 utakmici novi je klupski rekord.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider