Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i deschampsov ključan savjet

Otkriveno s kojim je riječima Pogba motivirao Francuze prije finala s Hrvatskom!

Otkriveno je s kojim je riječima Paul Pogba motivirao Francuze uoči finala protiv Hrvatske i što je izbornik Didier Deschamps rekao u poluvremenu.

Paul Pogba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Neki dan smo objavili video iz francuskog dokumentarca koji je objavljen nakon što je Francuska osvojila titulu prvaka svijeta pobjedivši Hrvatsku u finalu Mundijala. Na videu je ponajbolji nogometaš Francuske Paul Pogba, koji uoči utakmica osmine i četvrt finala motivira svoju momčad u svlačionici.

Danas je poznato i što je Pogba rekao uoči finala u kojem su Vatreni poraženi s 4:2, te što je svojim igračima u poluvremenu savjetovao izbornik Didier Deschamps.

"Nalazimo se 90 minuta od ispisivanja povijesti. Jedna utakmica! Ne znam ni sam koliko smo utakmica odigrali, ali ova može promijeniti sve, može promijeniti cijelu našu priču", rekao je Pogba.

"Izgubili smo finale Eura od Portugala u našoj zemlji. Svjesni smo da smo izgubili i još nas boli u srcima. Još je uvijek to u našim glavama. Ali danas nećemo dozvoliti da nam ijedna druga momčad oduzme ono što pripada nama", kazao je veznjak Manchester Uniteda i zaključio.

"Želim da svi ostanemo u sjećanju francuskom narodu koji će nas gledati. Svoj djeci koja će nas gledati. Želim da izađemo na teren i budemo pravi ratnici i vođe!".

Izbornik Deschamps bio je miran u poluvremenu, a igračima je poručio.

"Dovoljno ste agresivni. Vidjeli ste koliko energije oni troše. Igrajte koliko god možete opušteno. Šaljite loptu dalje čim ju dobijete. Ako ste u prilici, gurnite ju prema Kylianu u prostor", govorio je izbornik.

Pogba i Kylian Mbappe bili su dvojica strijelaca u drugom poluvremenu za Francusku, dok su u prvom Mandžukić (autogol) i Griezmann zabijali za Trikolore. Ivan Perišić bio je strijelac gola za 1:1, a Mario Mandžukić za smanjenje vodstva i konačan rezultat - 4:2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider