Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ulog je bio velik

Nikola Jurčević ekskluzivno za Novu TV o najstresnijem razdoblju i najvećem misteriju Dinama

Tri dana nakon trijumfa u najvećem hrvatskom derbiju, ekskluzivno za Novu TV govorio je trener Dinama – Nikola Jurčević.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV s Nikolom Jurčevićem razgovarao je naš reporter Stipe Sladoljev.

Nikoli Jurčeviću pao je kamen sa srca. U samo nekoliko tjedana morao je stabilizirati posrnulu ekipu, i uspio je! Pobjedom protiv Hajduka na Poljudu Dinamo je praktički osigurao naslov prvaka.

"Pa naravno da je to bila strahovito važna utakmica za sve nas. Znači, za klub, za mene, za igrače, veliki ulog bio je u igri", rekao je Nikola Jurčević.

Kad je postao trener Dinama, dobio je tri zadatka: osvajanje prvenstva, osvajanje Kupa i plasman u Europu.

Kad biste morali jedno izabrati: osvojiti Kup ili se plasirati u Europsku ligu ili Ligu prvaka?

"Svaki trofej je trofej. Naravno, prva stvar, uvijek je najvažnije biti prvak svoje države i to nam je cilj broj jedan. Ali s obzirom na sve, i na način koliko je to bitno za nas kao klub, i za kompletan hrvatski nogomet, plasman u Europu stavio bih također na jako, jako važnu poziciju", izjavio je trener Dinama za Novu TV.

Jurčević se u Dinamo vratio kao bolji trener nego u prvom mandatu. U međuvremenu je prošao reprezentaciju, moskovski Lokomotiv, istanbulski Bešiktaš i londonski West Ham. Svugdje kao pomoćnik Slavena Bilića.

"U takvim ligama, u takvim vrhunskim profesionalnim sustavima jednostavno je neprocjenjivo vidjeti to iz blizine i biti sudionik svega toga i raditi u tome. Mislim da mi to daje jedno ogromno iskustvo i da sam zbog same te činjenice sigurno puno, puno bolji trener", objasnio je Jurčević.

Jurčević je u Dinamu naišao i na jedan od najvećih misterija – zastoj u razvoju najvećeg talenta Ante Ćorića. Nedavno je napunio 21 godinu, a unatoč stagnaciji već je pred transferom.

"Koliko sam ja u klubu, on vrlo kvalitetno i dobro trenira. Radi i dobiva dosta dobru minutažu, pokazuje svoj talent. Naravno da ima još puno prostora za napredak. Hoće li se njegov napredak nastaviti u Dinamu ili negdje drugdje, to ćemo vidjeti. Znate i vi sami kakvo je nogometno tržište, gdje puno stvari diktira nekakvu konačnu odluku", mišljenja je strateg Modrih.

Ali uz moguće odlaske, u Dinamu već planiraju i - pojačanja. Jedan početni popis želja već postoji.

"Naravno da se želimo na nekim pozicijama pojačati jer u Europi će nam trebati još nekoliko kvalitetnijih igrača i možda nešto širi kadar", rekao je Jurčević.

Pojačanja se traže u inozemstvu, ali i u našoj ligi. Možda čak i od izravne konkurencije, iz tri glavna rivala.

"U ovom trenutku ne bih spominjao imena, to ne bi bilo niti profesionalno niti korektno. Ali, kažem, cijenim naše protivnike. Sve su utakmice vrlo zanimljive, imaju kvalitetnih igrača i naravno da među njima postoje igrači koji bi mogli biti i nama interesantni", izjavio je trener Dinama.

Jurčevićevo najstresnije razdoblje je završilo, ali tek sad dolazi na red ono pravo – dokazivanje na duge staze.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider