Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Potres u PSG-u

Problemi u raju: Neymar skoro započeo tučnjavu i nije mu prvi put

Dvojac iz atomskog napada PSG-a ušao je u prvi međusobni sukob.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG je vodeća momčad francuske Ligue 1 s maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica, ali u zvjezdanoj momčadi Parižana pojavili su se prvi problemi. Sve je počelo na nedjeljnoj utakmici protiv Lyona, a okidač je bio jedanaesterac u 80. minuti.

Neymar i Cavani posvađali su se oko penala koji je na kraju izveo Cavani i pogodio gredu. Prema pisanju francuskog L'Equipea, svađa se nastavila i nakon posljednjeg sučevog zvižduka i preselila u svlačionicu, u kojoj je Thiago Silva spriječio fizički okršaj Neymara i Cavanija!

Neymar je u karijeri već imao sličan incident. 2010. godine, dok je još bio igrač Santosa, izvrijeđao je trenera nakon što mu nije dopustio izvođenje jedanaesterca. Neymar je kažnjen izbacivanjem iz prve momčadi na jednu utakmicu, a morao je platiti i kaznu u visini jedne trećine mjesečne plaće.

Jasno je da Neymar, najskuplje plaćeni igrač svih vremena, želi postati apsolutni gazda PSG-a sa svim ovlastima, uključujući i izvođenje prekida. No, svojih interesa ima i Cavani koji u ugovoru ima bonus od milijun eura ako postane najbolji strijelac lige.

Trener se ne miješa, a Neymar ima podršku brazilskog lobija

Cavani je već dugo u klubu, ima besprijekoran imidž i njegov glas ima određenu težinu, ali Neymar ima podršku brojnog brazilskog klana u svlačionici PSG-a (Dani Alves, Thiago Silva, Lucas i Marquinhos).

Urugvajski napadač je možda dobio ovu bitku, ali rat bi vrlo mogao izgubiti. Pogotovo jer se trener Unai Emery ne želi miješati u cijelu priču i pušta igračima da sami riješe ovo pitanje. Upitno je može li se Cavani izboriti protiv jakog brazilskog lobija iako Neymar trpi kritike javnosti, a jednu je uputio i Alain Giresse, legendarni bivši francuski nogometaš i bivši trener PSG-a.

''Neymar s 25 godina još nema autoritet da bude veliki vođa PSG-a, na terenu i izvan njega'', rekao je Giresse i dodao da unatoč neospornom talentu mora pripaziti na ponašanje.

Podsjetimo, ovo je već drugi Neymarov okršaj sa suigračem u dva mjeseca - dok je brojao zadnje dane u dresu Barcelone ''zakačio'' se i s novim desnim bekom Blaugrane Nelsonom Semedom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider