Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stvarno im svaka čast

Nijemci prvo prestrašili pa oduševili Srbe: U Beogradu još luđe nego u Londonu

Navijači Kölna zaokupirali su naslovnice svjetskih medija nakon što se njih 20 tisuća pojavilo u Londonu na utakmici Europa lige, iako su dobili svega 3000 ulaznica za Emirates.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su 20 godina čekali da njihov voljeni nogometni klub Köln ponovno zaigra u Europi, najveći navijači njemačkog Bundesligaša nisu željeli propustiti trenutak povratka. On se dogodio u Londonu, na gostovanju kod Arsenala, koji je okupiralo 20 tisuća Kölnovih navijača.

Kölnovi navijači se učlanjivali u klub navijača Arsenala!

"Iako su dobili 3000 ulaznica za gostujuću tribinu, gotovo svi navijači Kölna uspjeli su ući na stadion. Kupovali su karte na crno, ali ono što me najviše iznenadilo i nasmijalo je to da su se učlanjivali u klub navijača Arsenala, kako bi mogli kupiti ulaznice za domaće navijače. Ljubitelji Topnika nisu imali preveliki interes da gledaju svoj klub u Europa ligi nakon 15 sezona u Ligi prvaka, pa je logično da je pregršt ulaznica bilo u prodaji", ispričao je ESPN-ov analitičar Gab Marcotti.

Emirates je tijekom velikog dijela utakmice djelovao kao Rhein Energy Stadion, na kojem Köln igra svoje domaće utakmice. Orilo se "Köln FC", a mogao se vidjeti i vikinški ratni poklič, koji su Nijemci također "posvojili" od Islanđana.

Unatoč 3:1 porazu u Londonu, entuzijazam nije splasnuo kod Kölnovih navijača. Štoviše, euforija se nastavlja!

Ulaznice će pokloniti djeci u sirotištu

Iz Srbije stiže informacija da su njemački navijači pokupovali veliki broj paketa ulaznica za sve tri domaće utakmice Crvene zvezde, jer je to bio jedini način da uprava beogradskog kluba spriječi gostujuće navijače da kupuju ulaznice da druge djelove tribina.

Srbi su se prepali da će njihovi navijači ostati bez mjesta na utakmicama kada BATE i Arsenal gostuju na Marakani, no to se ipak neće dogoditi, a razlog je uistinu plemenit. Naime, navijači Kölna će svoje ulaznice za te dvije utakmice pokloniti u jedno beogradsko sirotište, a dan prije utakmice će i posjetiti tu djecu, te ih darivati!

"Djeca i djelatnici sirotišta oduševljeni su idejom pa ćemo ih posjetiti dan prije utakmice kad se u našoj zemlji slavi blagdan svetog Nikole. Želimo ih darivati voćem, orasima, lješnjacima, slatkišima i igračkama", poruka je njemačkih navijača.

Utakmica Crvene zvezde i Kölna posljednja je rasporedu u skupini H i igra se 7. prosinca.

Nakon velikog broja priča o huliganima koje dolaze iz Njemačke, ali i ostatka Europe, ovo je nešto sasvim drugo. Predivna navijačka priča koja će osvojiti srca diljem Europe i svijeta. Navijačima Kölna koji su došli na ovu ideju, kapa do poda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider