Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slaže još jaču momčad

Napoli potvrdio veliko trenersko ime: Evo koja su prva pojačanja po koja ide, a tko odlazi

Carlo Ancelotti pristao je postati novim trenerom Napolija te je formalno potpisao trogodišnji ugovor s talijanskim viceprvakom.

Carlo Ancelotti (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis potvrdio je dolazak Carla Ancelottija kao zamjenu za Maurizija Sarrija na klupi Napolija.

Netom nakon objave talijanski mediji već su počeli špekulirati tko bi sve mogao doći za njim. Među prvima koji se spominju su krilo Milana Suso i veznjak Bayerna Arturo Vidal, koji je čak viđen u napuljskoj zračnoj luci.

Očekuje se da će i nekoliko igrača napustiti Napoli, a glavni kandidati među njima su Jorginho i Marek Hamšik. Jorginho bi trebao put Manchester Cityja, a Hamšik bi mogao u Kinu, ali Gazzetta dello Sport navodi da će većina velikih imena ostati.

Doista, Napoli želi ojačati momčad i navodno je Ancelotti već dobio zeleno svijetlo da krene po Susu. Španjolac ima odštetnu klauzulu od 38 milijuna eura, a trošak se dodatno može smanjiti slanjem Callejona u Milan kao zamjenu.

Partenopei će također pokušati dovesti čileanskog veznjaka Artura Vidala kao zamjenu za Hamšika. Vidal je nedavno radio s Ancelottijem u Bayernu, a prije koji dan je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa svojom obitelji i prijateljima kako stoje ispred zrakoplova.

''Idem kući s bandom! Uvijek je lijepo vratiti se u Italiju'', stoji ispod Vidalove fotografije.

Čileanski reprezentativac ima ugovor s Bayernom do 2019, ali s obzirom na to da je već napunio 31 godinu, Bayernu je ovo možda posljednja prilika za dobar transfer.

Osim spomenutih igrača, Napoli se dovodi u vezu i s kontroverznim napadačem Marijom Balotellijem, kao i Angelom di Marijom, ali oni nisu jedini te u narednim danima možemo očekivati nova imena koja će isplivati na površinu. Pogotovo jer je Ancelotti vrlo cijenjeno trenersko ime.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider