Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Mickey Mouse Cup"

Ujedinili se Guardiola i Mourinho: Žele ukidanje nebitnog natjecanja

Njihove nogometne filozofije su možda različite, ali oko ''Mickey Mouse Cupa'' se u potpunosti slažu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourino i Pep Guardiola žestoki su rivali na terenu, a ponekad i izvan njega. No, nakon trećeg kola engleskog Liga kupa, ove sezone poznatog kao Carabao Cup, složili su se oko jednoga: radi se o natjecanju bez kojeg bi se moglo.

''Ako se radi o službenom natjecanju onda je ono bitno za Manchester United i mene kao menadžera. Pitate me bi li engleski nogomet preživio ili bio bolji bez ovog natjecanja? Možda. Možda bi, primjerice, bili svježiji za europska natjecanja. Ali ovo natjecanje je tu, moramo poštovati sponzore i protivnike, dajemo sve od sebe'', rekao je Mourinho.

S njim se složio i Pep Guardiola. Na konferenciji za medije uoči subotnje utakmice protiv Crystal Palacea,novinari su zatražili od Guardiole komentar na Mourinhove izjave, a on je odgovorio u sličnom tonu.

''Igrate 90 minuta protiv tvrde momčadi Tonyja Pulisa, a onda provedete tri ili četiri sata u autobusu. Onda tri dana kasnije igrate protiv Crystal Palacea, pa tri dana kasnije protiv Šahtara, a onda nakon tri do četiri dana idete na Stamford Bridge. Za menadžere se radi o ogromnom gubitku energije. No, znali smo to, tako da se ne radi o kukanju. Ako moramo igrati, igrat ćemo'', rekao je Guardiola.

''Nagrada je dobra kada osvojiš trofej, ali ljudi te ne cijene posebno nakon toga. Natjecanje ne donosi ulazak u Ligu prvaka. Dobro je osvojiti trofej, ali momčad potroši puno energije'', prokomentirao je Pep.

Iako to nisu izričito rekli, jasno je da bi Mourinho i Guardiola više voljeli da Liga kup ne postoji. Raspored engleskog nogometa je dovoljno gust i bez Liga kupa, zbog čega su se treneri već žalili, a jedan od najglasnijih kritičara je Jürgen Klopp.

Ove sezone Liga kup igra se po 58. put, a trenutni je osvajač Manchester United. Radi se o natjecanju koje je u hijerarhiji važnosti iza Premierlige i Fa Cupa, zbog čega se često opisuje terminom ''Mickey Mouse Cup'', koji se u engleskom nogometu često koristi za natjecanja manje važnosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider