Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''moj je život nogomet''

Cvitanović nakon napada: ''Ja samo želim biti nogometni trener, moj je život čist''

Trener Modrih pojavio se na poslu dan nakon napada te se kratko obratio medijima na press konferenciji.

Dan nakon što je u kukavičkom napadu pred vlastitim domom ozlijeđen trener Modrih Mario Cvitanović, na Maksimiru je sazvana press konferencija. Maskirani napadači dočekali su Cvitanovića nakon povratka s utakmice Kupa te ga napali palicama. Nakon pregleda u bolnici Sveti Duh ustanovljen mu je lom ruke te je ubrzo nakon sanacije ozljede pušten kući.

Cvitanović pukom srećom nije teže ozlijeđen, ali se s povrijeđenom rukom odmah dan nakon pojavio na poslu. Održao je kratko obraćanje medijima.

''Imam potrebu reći nekoliko stvari. Zahvalio bi se svim prijateljima, znanima i neznanima, koji su se javili i zaželjeli brzi oporavak. Ja samo želim biti nogometni trener koji će se baviti igračima i baviti momčadi. Zahvaljujem se igračima i na njihovoj brizi, koja mi puno znači'', rekao je trener Dinama i nastavio:

"Moj život je nogomet. Nitko mi ne može oduzet emocija i želja da svi igrači napreduju i da budemo prvaci. Moj život je čist kao suza. Nema nijedne mrlje. Moj odnos s igračima je odličan. Ja želim da Dinamo igra dobro, da bude prvak i da bude uspješan. A to je nogomet. Ja živim za nogomet i to je ono što mi ne možeš oduzeti. Ako mi želiš oduzeti strast i ljubav prema nogometu, onda uzmi pištolj i pucaj ovdje'', poručio je Cvitanović i pokazao na čelo.

Antolić optužio medije

To je bilo sve što je htio reći, a onda je riječ preuzeo član uprave kluba Krešimir Antolić, glavni čovjek za sigurnost. On se obrušio na medije zbog, kako je rekao, stvaranja atmosfere linča te ponovio teze iznesene i na konferenciji Zdravka Mamića.

''Nadam se da ćete jako propitkivati i jako pratiti ovu i situaciju od prije mjesec dana kada je izvršen pokušaj atentata na Zdravka Mamića. Trener je svojim dolaskom na posao pokazao da voli svoj posao i voli Dinamo"

"Osuđujem, kukavički, podmukao napad koji se dogodio u centru grada Zagreba. Čovjek je dolazio sa svog posla i brutalno je i mučki napadnut ispred svog stana. O detaljima samog događaja neću govoriti, jer sam cijelu noć bio s Mariom. To je stvar policije. Zagrebačka policija je najbolja jedinica u Hrvatskoj i nemam dileme da će riješiti ovaj slučaj. Ne želim nagađati tko je izvršio ovaj napad, no ovo može biti napravljeno jedino u kontekstu toga što se radi oko Dinama'', poručio je Antolić.

U Dinamu i HNS-u su već ovaj napad povezali s onima na Mamića. Posljednji ovakav napad na trenera pamtimo iz 2006. godine kada je na sličan način napadnut tadašnji trener Hajduka Luka Bonačić. Tada se napad povezivao s određenim menadžerskim krugovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider