Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Španjolci objavili

Kovačić potvrdio svoju odluku i poslao jasnu poruku: Ne odustaje od odlaska iz Reala!

Kovačić je opet jedna od udarnih tema ugledne španjolske Marce.

Lopetegui predstavljen kao novi trener Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji Mateo Kovačić je osvanuo na naslovnici uglednog španjolskog sportskog lista Marce. Hrvatski je veznjak tada u intervjuu izjavio da želi napustiti Real kako bi dobio status prvotimca i veću minutažu.

''Želim više igrati i mislim da je najbolje da odem iz Reala. Volim igrati i biti na terenu, a znam koliko je teško dobiti priliku u Realu, pogotovo jer sam još mlad. Smatram da je najbolje da nađem drugi klub gdje ću biti u prvih 11'', rekao je tada Kovačić.

Tjedan dana nakon završetka prvenstva, Kovačić je ponovno jedna od udarnih vijesti Marce, lista bliskog Realu. Ovoga puta Marca donosi potvrdu Kovačićeve odluke nakon razgovora s novim trenerom Julenom Lopeteguijem.

Lopetegui predstavljen kao novi trener Reala (Foto: AFP) Lopetegui predstavljen kao novi trener Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marca piše da su se Kovačić i Lopetegui u petak sastali u Realovu trening-kampu. Iako je Lopetegui pokušao odgovoriti 24-godišnjeg veznjaka od napuštanja Reala, Kovačić je zatražio odlazak. Bio je to prvi kontakt novog trenera Reala i Kovačića, a činjenica da se on dogodio tek nekoliko dana nakon kraja SP-a za Marcu je potvrda koliko je Kovačić ozbiljan u svojim namjerama. 

Kovačić je u Realu tri godine; u tom je periodu imao odličnih dionica, ali nikad nije postao standardni prvotimac pored Luke Modrića, Tonija Kroosa i Casemira, nedodirljivog trojca u sredini terena. 

Kovačić je, čini se, spreman za novo poglavlje u svojoj karijeri. Zainteresiranih klubova ima i više nego dovoljno: Manchester City, Bayern, Juventus, Liverpool i Tottenham samo su neki od klubova koji bi voljeli vidjeti Kovačića u svojim redovima.

Real bi Kovačića volio zadržati, ali hrvatski reprezentativac izgleda veoma odlučan u svojim namjerama. Prema pisanju Marce, Real se nada dobiti oko 50 milijuna eura za Kovačića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider