Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
to se zove derbi!

Golčina u nadoknadi: Cavani heroj PSG-a u najvećem derbiju Francuske, Neymar isključen!

Veličanstveni derbi odradili su Marseille i PSG na Velodromeu u kojem na kraju ipak nije bilo pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najvećem derbiju francuskog nogometa Marseille i PSG podijelili su bodove na Velodromeu! U sjajnoj utakmici 10. kola francuskog prvenstva vidjeli smo četiri pogotka, fantastičnu navijačku atmosferu i crveni karton najveće zvijezde pariškog kluba - Neymara!

Samo su minute dijelile Marseille od prve pobjede protiv PSG-a nakon šest godina. No, sjajan pogodak Cavanija iz slobodnog udarcau drugoj minuti sudačke nadoknade utišao je Velodrome. Marseille je posljednji put pobijedio PSG u studenom 2011. godine, potom je u 14 susreta upisao 12 poraza i dva neodlučena ishoda, pri čemu je izgubio pet posljednjih međusobnih susreta na stadionu Velodrome.

OM je poveo u 16. minuti fantastičnim pogotkom Luiza Gustava sa više od 25 metara, no u 33. minuti je izjednačio Neymar svojim sedmim golom ove sezone. U nastavku susreta PSG je dominirao i kada se već činilo kako će gosti doći do nove pobjede, Florian Thauvin je u 78. minuti doveo OM do novog vodstva. Najzaslužniji za pogodak bio je Clinton N'Jie koji je nadmudrio Adriena Rabiota ukravši mu loptu nakon čega je ubacio pred pariška vrata gdje je Thauvin najbolje reagirao.

U 87. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je Neymar u svega dvije minute zaradio dva žuta kartona. Brazilac je požutio u 85. minuti zbog prekršaja, a dvije minute kasnije je nasjeo na provokaciju suparnika i nakon što je gurnuo Ocamposa dobio je i drugi žuti. Kada se već činilo kako će domaćin prekinuti crni niz ukazao se sjajni Urugvajac svojim devetim golom ove sezone.

U ranije odigranom susretu Lyon je na gostovanju deklasirao Troyes 5-0, a golove su postigli Bertrand Traore (21), Memphis Depay (49, 65, 70-11m) i Mariano (90). Gostima je put do pobjede olakšalo u isključenje domaćeg stopera Christophea Herellea u 69. minuti.

Nica je nastavila nizati loše rezultate. Kod kuće je izgubila od Strabourga 1-2 upisavši treći ligaški poraz u nizu, te četvrti u svim natjecanjima. Oba gola za goste zabio je Nuno Da Costa (23, 49) dok je pogodak za Nicu zabio Pierre Lees-Melou (54-11m).

Na ljestvici vodi PSG sa 26 bodova, Monaco je drugi sa 22 boda, a Nantes na sjajnoj trećoj poziciji sa 20 bodova. Slijede Lyon sa 19 i Marseille sa 18 bodova.

REZULTATI:

Marseille - PSG 2-2 (Luiz Gustavo 16, Thauvin 78 / Neymar 33, Cavani 90+2)
Troyes - Lyon 0-5 (Traore 21, Depay 49,65,70-11m, Mariano 90)
Nica - Strasbourg 1-2 (Lees-Melou 54-11m / Da Costa 23, 49)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider