Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"imao sam sreće"

Ohandza natuknuo da ostaje u Hajduku? Letica progovorio o spornoj situaciji

Karlo Letica tvrdi da nije siguran je li dirao loptu rukama unutar ili izvan svog kaznenog prostora, dok je Ohandza dao veliku nadu Hajduku kada je njegov ostanak u pitanju.

Galerija Momčad Hajduka uoči derbija protiv Dinama (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL(

O minuti u kojoj je Dinamo promašio priliku da povede, a Hajduk zabio pobjednički pogodak na drugoj strani pričat će se još danima. Bijeli su pogotkom Ohandze slavili s minimalnih 1:0 u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju, a junaci istog su strijelac Ohandza, te mladi 21-godišnji vratar Karlo Letica.

Hajdukov čuvar mreže obranio je dva zicera Soudaniju, te ga jednom zaustavio na rubu svog kaznenog prostora, nakon čega je sjevnula kontra i gol Hajduka. No čini se da je Letica rukama igrao izvan kaznenog prostora, što je promaknulo pomoćnom i glavnom sucu utakmice. Na pitanje novinara je li igrao rukom izvan kaznenog prostora, Letica je diplomatski odgovorio.

"Stvarno ne znam. Bilo je blizu. To ćete vi najbolje vidjeti u nekoj snimci".

Letica je po drugi put ove sezone izašao kao pobjednik u duelu s Mariom Gavranovićem, koji je u samoj završnici susreta promašio jedanaesterac. Prvi put su se ogledali dok je napadač još bio igrač Rijeke, a Hajduk je gostovao na Rujevici.

"Taktika za reakciju bila je ista kao i na prvoj utakmici. Nju ću zadržati za sebe i neću ju mijenjati za idući derbi ako bude potrebe", rekao je uz osmijeh jedan od dvojice junaka derbija.

Drugi junak bio je Franck Ohandza, koji je iskoristio katastrofalnu komunikaciju i pogrešku braniča Leškovića i vratara Livakovića, te je "ukrao" loptu i zabio u praznu mrežu.

"Imao sam sreće, ali lijep je osjećaj pobijediti u derbiju", komentirao je Ohandza, te potom odgovorio na pitanje koje zanima apsolutno sve navijače Hajduka.

* Što je s novim ugovorom?

"Moji menadžeri su u kontaktu s klubom. Ja samo mogu reći da sam sretan u Hajduku".

Hajduk se ovom pobjedom primaknuo Dinamu na "samo" devet bodova zaostatka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider