Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u subotu blizu hrvatske

Kovačeva lista ''nepotrebnih'' zvijezda: U Bayernu se tek sprema transfer ludnica

Bivši hrvatski izbornik ove će godine biti pod povećalom europske nogometne javnosti.

Galerija Thiago Alcantara i Pep Guardiola (Foto: AFP) Jerome Boateng (Foto: AFP) Niko Kovač i Hasan Salihamidžić (Foto: AFP) +1 Niko Kovač (Foto: AFP)

Niko Kovač je trener Bayerna i to je još jedan razlog zbog čega jedva čekamo novu nogometnu sezonu. Ona u Njemačkoj kreće tek za više od mjesec dana, posljednjeg vikenda u kolovozu.

No već ovog vikenda kreće ljetni turnir International Champions Cup na kojem u nama obližnjem Klaganfurtu u Austriji Bayern ove subote igra protiv Paris St-Germaina. Sigurni smo da će mnogi iz Hrvatske potegnuti do Koruške jer ovakva se prilika ne pruža često. Već sljedeću utakmicu na ICC-u Bayern igra protiv Juventusa, ali u Philadelphiji.

Što se transfera tiče, još uvijek je mirno. Njemački mediji pišu kako je Niko Kovač odlučan u namjeri da povratnika s posudbe Renata Sanchesa nekako vrati u život. Znamo da je hrvatski stručnjak oživio Antu Rebića i od njega stvorio igrača za Dalićevu momčad svjetskih viceprvaka.

Benfica stoji u redu za novu posudbu u slučaju da Kovač nakon priprema odluči da Portugalac nije uspio vratiti formu zbog koje je nakon Eura i doveden u München.

Leon Goretzka novi je član bavarskog kluba i zasad nitko drugi nije doveden ovog ljeta (iako je on dogovoren zimus). Serge Gnabry je napokon povučen s posudbe i Kovač ga ima u svojoj viziji. No Bild je zato donio listu zvijezda na koje Kovač navodno ne računa. Oni se ne uklapaju u njegovu viziju čvrste momčadi koja bi se trebala vratiti nešto drukčijem, direktnijem nogometu.

Thiago Alcantara i Pep Guardiola (Foto: AFP) Thiago Alcantara i Pep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Četvorica koju bi Bayern htio unovčiti

Jerome Boateng će ove godine napuniti 30, a u klubu imaju druge planove za partnera Matsa Hummelsa. On je 195 centimetara visoki gorostas Niklas Süle. Problem kod odlaska Boatenga je sličan kao i s drugim, prema Bildu, igračima za odstrel. Tko će ga kupiti?

Navodno je istaknuta cijena od nevjerojatnih 80 milijuna eura što je ipak malo preoptimistično za igrača kojeg si se navodno odrekao. Netko će se već javiti, ali mogao bi platiti osjetno manje od ove cifre.

Arturo Vidal je ''fajter'' i po Kovačevom je guštu, ali stigao je Goretzka, tu je i mladi svjetski prvak Corentin Tolisso, sasvim dovoljno. Vidala bi mogli i lakše prodati, spominju se Napoli i Manchester United kao moguće nove destinacije za Čileanca.

Thiago Alcantara je igrač kojeg će najlakše prodati i za njega vjerojatno dobiti najveći novac. Ljubimac je mnogih stručnjaka, a posebno osluškuju razboj situacije u Manchester Cityju, Realu i Barceloni. Plemeniti veznjak, kojeg istina dosta muče ozljede, jedan je od najboljih na svijetu na svojoj poziciji, a to dobro znaju Guardiola, Lopetegui i Barca koja ga je i školovala za nasljednika Xavija.

Još jedan Španjolac, Juan Bernat, može otići iz Münchena. Ukoliko ne želi čekati priliku s klupe jer David Alaba ne ide nikamo.

A tko će sve doći? To je posebna tema. Julian Draxler iz PSG-a, Timo Werner iz Leipziga, Julian Brandt iz Leverkusena, Ante Rebić iz Eintrachta… Sve su to igrači koji se povezuju s dolaskom u Bayern. Šuška se o i nekoj velikoj kupovini od čak 100 milijuna eura. Gareth Bale je navodno bio u kombinaciji, ali odlaskom Ronalda u Juventus sve se okrenulo…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider