Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Svaka utakmica je posebna''

Junak velikog derbija za Novu TV otkrio može li Hajduk ući u borbu za naslov i tko su mu uzori

Zanemarimo li suca Tihomira Pejina, u odjecima maksimirskog derbija daleko najviše pozornosti dobio je Karlo Letica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

21-godišnjem vrataru bio je to tek šesti nastup za Hajduk u prvenstvu, a navijači Bijelih vjeruju da je njihov klub u Letici dobio novo veliko vratarsko ime za budućnost.

A Karlo Letica u fokus javnosti stigao je nakon nekoliko odličnih obrana, i to baš Soudaniju, Dinamovom igraču koji najčešće zabija u derbijima. Iako ne skida osmjeh s lica, ističe da nema euforije.

"Svaka utakmica je, idemo to tako nazvati, posebna, ali to je sve nogomet i u tome guštamo, tako da to je sve normalno'', izjavio je Letica za Dnevnik Nove TV.

Iako mu je nedjeljni derbi bio tek šesta utakmica u kojoj brani u prvenstvu, stao je ispred Marija Gavranovića...

"Ma nisam s Gavranovićem pričao, nešto sam sa sucem komentirao i to je to. Nisam njemu ništa rekao", objasnio je mladi vratar Hajduka.

I ostalo je povijest, Gavranović je promašio, a Hajduk dobio novu zvijezdu u usponu. Mnoge u takvim situacijama adrenalin drži još neko vrijeme, ali ne i Leticu. Problema sa spavanjem nije bilo.

"Čim sam kući došao u Omiš, zaspao sam kao beba."

A ovako je on iz svog kuta vidio onu spornu situaciju izvan njegovog 16-erca.

"A što ja znam, da vam iskreno kažem to je bila tako brza reakcija, bio sam na liniji koliko se sjećam. Ne znam, ne znam stvarno, to je u samo par centimetara razlike, unutra-van, ne bih to baš htio komentirati", rekao je Letica.

A evo tko su mu vratarski uzori...

"Domaći, naravno, Kale. Bili smo tu kolege, a od stranih: Begović. To je ostalo još od mladih dana kad sam pratio dok je branio u Stokeu."

Može li on uskoro krenuti prema razinama i klubovima u kojima su njegovi idoli?

"A to ćemo ostaviti dragom Bogu, neka on to odluči."

Ali na pitanje može li Hajduk ući u borbu za naslov prvaka, ima puno čvršći stav.

"Ja se nadam da može. Ima još dosta utakmica u prvenstvu, tako da se bez problema to još može zakomplicirati i otići u neke neizvjesne vode", rekao je Letica.

A koliko to još doista neizvjesno bilo, prilično je sigurno da je Hajduk s Karlom Leticom dobio značajnu sigurnost na uvijek posebnoj poziciji vratara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider