Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
carrillo odlično raspoložen

Hajduk vjeruje u prolaz: "Tko ne misli tako, može odmah napustiti svlačionicu"

Iako lovi zaostatak 2:0 i ima problema s ozljedama, Hajduk ima razloga za optimizam uoči uzvratne utakmice posljednjeg pretkola Europa lige protiv Evertona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči uzvratne utakmice Hajduka i Evertona u play off rundi Europa lige održana je uobičajena konferencija za novinare. Hajdukov trener Joan Carrillo družio se s novinarima u društvu Ante Ercega, a uoči uzvratne utakmice je rekao:

"Očekujem veliku utakmicu protiv velike momčadi kao što je Everton", smatra trener Bijelih.

"Sigurno da će biti teška utakmica za nas jer imamo minus od dva gola, ali dat ćemo sve od sebe i uz pomoć naše publike pokušati što prije zabiti pogodak, Dat ćemo, što se kaže, 120 posto od sebe" nadopunio ga je Ante Erceg.

Potom je opet nastavio Carrillo, ovoga puta o ozlijeđenim igračima:

"Brinu me više oni koji su u sastavu i ne smijemo žaliti za onima koji neže biti u momčadi. Ohandza će dva tjedna pauzirati, a Borja je na granici. Dao bih podršku onima koji će biti sutra u sastavu, a ne bih puno o onima kojih nama. Poznato je već da ni na Futacsa ne možemo računati sljedećih šest mjeseci".

Erceg je također rekonvalescent.

"U Liverpoolu nisam bio sto posto spreman, ali odigrao sam protiv Rudeša 90 minuta i spremniji sam nego pred Englesku. Sutra ću biti na sto posto", kazao je Erceg.

"Dvjesto posto", nadopunio ga je Carrillo.

Trener Hajduka je potom kazao:

"Mi smo analizirali igru Evertona, treba s njima odigrati pametno. U utakmici Manchestera i Evertona smo vidjeli kako je Everton nakon jedne greške zabio. Naša je prednost što nam je jako malo potrebno za zabiti, pokazali smo i protiv Brondbyja. Moglo bi biti moguće. Nama su od četiri napadača dva ozlijeđena. Vjerojatno će to biti tako.

Kroz povijest su treneri Hajduka znali u ovakvim prilikama iznenaditi i dati priliku mladim igračima.

"Moj plan je uvijek za dobrobit kluba, ako je dobar igrat će mladi igrač, a ako je stariji bolji, igrat će on. Ako smatram sebe najboljim, ja ću igrati osobno".

Uslijedilo je pitanje vjeruje li on istinski da Hajduk može proći i je li ključno zabiti u prvom dijelu.

"U svlačionici ću reći igračima: 'Onaj koji ne vjeruje da možemo proći dalje, neka slobodno izađe iz svlačionice'. Naravno da bi bilo dobro postići pogodak u prvom poluvremenu, ali najbitnije je odigrati pametno, a kad će past golovi uopće nije bitno, samo neka se oni dogode".

Na kraju je još pohvalio Rooneyja i njegovih 200 golova u Premiershipu, ali da je to ipak samo jedan igrač i treba vidjeti kako će se stvari razvijati na Poljudu.

Na kraju je Erceg poručio:

"Znam da će nam publika dati snagu, onih 30 posto i kad ne budemo više mogli. Nadam se da ćemo uz njihovu pomoć doći do povoljnog rezultata. Tih 35.000 ljudi dolaze sutra na stadion zato jer nam vjeruju i to je poruka nama. Iz tog razloga mi ćemo pružiti svoj maksimum prema njima".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider