Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neobičan start sezone

Iznenađenje u Italiji: Mali klub s najefikasnijim napadom lige prvi je pratitelj Juventusa

Juventus je na startu sezone očekivano prvi u Italiji, a ispod njega smjestila su se dva "uljeza".

Kevin-Prince Boateng (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvoj utakmici 5. kola talijanskog nogometnog prvenstva Sassuolo je kao domaćin svladao Empoli s 3:1 (1:1) i s nova tri boda skočio na drugo mjesto ljestvice.

Iako su gosti poveli nakon samo 20 sekundi preko Caputa (1), domaći su vrlo brzo poravnali golom Boatenga (13) da bi u nastavku pogocima Ferrarija (57) i Di Francesca (85) stigli do potpunog preokreta.

Sassuolu je ovo bila treća pobjeda ove sezone, a s 12 golova najefikasnija su momčad lige. Predvodi ih Kevin-Prince Boateng, iznimno talentiran, ali često i problematičan igrač, koji je ove sezone zabio već tri gola.

Ljestvica Serije A izgleda vrlo neobično na početku sezone: na trećem mjestu nalazi se SPAL, četvrti je Napoli, rimski rivali Lazio i Roma su osmi i deveti, a milanski rivali Inter i Milan 14. i 15. na ljestvici.

Sassuolo je tek od 2013. član elitnog razreda talijanskog nogometa nakon što je gotovo cijelu povijest (osnovan 1920.) proveo kao amaterski ili niželigaški klub. Najbolji plasman, jedini u top 10, ostvarili su 2015./2016. kada su bili šesti.

Drugo mjesto drže s 10 bodova, ali i utakmicom više. Treći SPAL može ih prestići ako pobijedi Fiorentinu. SPAL se prošle sezone vratio u Seriju A nakon 49 godina i završio 17., a novu su sezonu otvorili s tri pobjede u četiri utakmice.

U sljedećem kolu susreću se upravo SPAL i Sassuolo. Tko bi rekao da će to biti okršaj iz vrha tablice, pogotovo nakon što su talijanski teškaši uložili velike iznose u pojačanja uoči sezone. Naravno, sezona je još duga i upitno je hoće li mali klubovi zadržati korak, ali trenutno mogu uživati u pogledu na ljestvicu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider