Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nahvalio bilića i klasnića

Hugo Almeida iskreno za Novu TV: Torcida je ludilo! Zato volim nogomet

Novi napadač Hajduka, proslavljeni Portugalac Hugo Almeida postao je glavna tema nakon samo dvije odigrane utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u nedjelju Hajduk remizirao s Lokomotivom, priča utakmice postao je Hugo Almeida. U prvoj utakmici s Rijekom zvižduci s Poljuda, u drugoj s Lokomotivom ovacije. Portugalac je s klupe ušao u 72. minuti i već nakon 18 sekundi zabio za 1:1. U 90. i za preokret na 2:1.

"Žao mi je što sam čuo zviždanje, ali to je svijet nogometa. Danas si super, sutra nisi. Ne zamara me to previše".

Torcida je ludilo

Ovaj 33-godišnji Portugalac u Hajduk je stigao iz grčkog AEK-a, kao zamjena za ozlijeđenog Marka Futacsa. O Hajduku i Torcidi kaže, čuo je sve i prije dolaska. O njegovoj bogatoj povijesti, ambicijama, a u atmosferu koju stvara Torcida brzo se uvjerio.

"Ludilo! Ovi navijači su ludilo. Što vidim, što čujem kroz ove dvije utakmice je da su strastveni obožavatelji kluba. Meni je to super i baš zato volim igrati nogomet".

U dresu bilih Almeida će igrat do kraja sezone uz mogućnost produljenja na sljedeću.

"Ne znam. Za sada sam potpisao ugovor na godinu dana. Želim odigrati najbolje što mogu za ovaj klub i sebe. O budućnosti ne razmišljam. Bog to zna. Ne osjećam pritisak oko toga što bi se moglo dogoditi. Živim u sadašnjosti".

Nogometna prošlost bivšeg portugalskog reprezentativca vrlo je bogata. Igrao je u velikim klubovima poput Porta, Bešiktaša, Werdera. U klubu iz Bremena ostavio je najveći trag, postigavši čak 63 gola.

Pohvalio Bilića i Klasnića

U Bešiktašu ga je, pak, svojevremeno trenirao i Slaven Bilić.

"On je dobar trener. Strastven u onome što radi i sad mi je jasno zašto. Od kad sam ovdje shvatio sam zašto je toliko strastven i fanatičan. Neki ljudi tu karakteristiku vide kao lošu ali ja ne. U Tursku je donio jedan novi mentalitet, a taj je borba do samog kraja".

U Werderu je svlačionicu dijelio s Juricom Vranješom i Ivanom Klasnićem.

"Klasnić je super tip, družili smo se dok smo igrali zajedno. To je jedan od onih suigrača koji se uvijek šalio. Smijao sam se s njim i Vranješom. Čuo sam za njegovu bolest i nadam se da će uskoro bit bolje".

Posljednje tri sezone bila su daleko od Almeidinih ranijih standarda. Može li u 34. godini oživiti karijeru reći će sezona na Poljudu. Počeo je obećavajuće.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider