Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
manje poteškoće, ali uvjerljivo

Uoči gostovanja u Salzburgu Rijeka se poigrala s Rudešom

Prvak Rijeka priključio se Dinamu na vrhu prvenstvene ljestvice nakon uvjerljive pobjede protiv novog prvoligaša Rudeša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 2. kola HNL-a prvak Rijeka slavio je na svojoj Rujevici protiv Rudeša s uvjerljivih 4:1. Bila je to uvjerljiva predstava momčadi Matjaža Keka, koju sada očekuje vrlo važno gostovanje u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Rijeka je imala kontrolu tijekom cijele utakmice, a Rudeš je tek u nekih 10-ak minuta drugog poluvremena bio ravnopravan suparnik na terenu. Hrvatski prvak mogao je povesti u ranom periodu utakmice, ali je nesebičnost Gavranovića iskoristio gostujući stoper i presjekao dodavanje za čisti pogodak Kvržića.

Nijedan igrač Rudeša nije mogao ništa u 25. minuti kada se Kvržić izborio za poziciju za udarac na rubu kaznenog prostora i neobranjivo opalio za vodstvo Rijeke. Na samom isteku prvog poluvremena Župarić je povisio na 2:0, nakon što je slabo reagirao vratar Hendija, kojem je lopta prošla kroz ruke i to u prvi kut koji je slabo pokrio.

Matei je u 64. minuti imao veliku priliku u šesnaestercu gostiju, ali se sapleo i pao. Rudeš je iz kontre napravio igrača viška na lijevoj strani šesnaesterca, što je Aralica iskoristio za postizanje pogotka. Rudeš se nakon toga dobro držao 10-ak minuta, no onda je Rijeka ubacila u brzinu više.

Najprije je u 78. minuti Mesarić nehotice skrenuo loptu u vlastitu mrežu za 3:1, a točku na i uvjerljivoj pobjedi stavio je Gavranović, nakon što je Heber pogodio vratnicu. Lopta se odbila ravno u noge Gavranoviću koji nije imao problema poslati loptu u nebranjeni dio mreže.

Ovom pobjedom Rijeka se priključila Dinamu na vrhu sa 6 bodova nakon dvije odigrane utakmice. Rijeka u srijedu gostuje u Salzburgu u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka. RB Salzburg je također danas odradio svoju utakmicu domaćeg prvenstva, te je upisao sigurnu 2:0 pobjedu na gostovanju kod Wolfsbergera. 

U drugoj subotnjoj utakmici Slaven Belupo je u subotu u Koprivnici pobijedio Lokomotivu sa 1-0 (0-0), a strijelac pobjedničkog gola bio je Mirko Ivanovski u 61. minuti.

Susret je odigran na Gradskom stadionu u Koprivnici pred 1.000 gledatelja, a sudio je Goran Gabrilo iz Splita.
 

Uskoro opširnije...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider