Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
borba za opstanak sve zanimljivija

Hajdukova petarda Splitu za treće mjesto na ljestvici!

Nogometaši Hajduka preuzeli su treće mjesto u Prvoj HNL nakon što su s visokih 5:2 pobijedili Split.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zadnjoj utakmici 30. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka svladali RNK Splita s 5-2 (2-1) i izbili na treće mjesto. U najefikasnijem derbiju Sv. Duje s čak sedam golova Hajduk je uspio zadržati pobjednički ritam, a i Split je nakon dugo vremena postigao dva gola na utakmici.

Hajduk je poveo golom Nikole Vlašića iz penala u 12. minuti, a Split je uspio izjednačiti preko Ivana Tomičića u 40. minuti nakon pogreške obrane domaćih. No, na isteku poluvremena još gore griješi obrana gostiju i Zoran Nižić dovodi Hajduk u vodstvo. U 48. minuti za 3-1 pogodio je bivši igrač Splita Ante Erceg, a u 64. minuti Kristijan Ugrina postiže pogodak nade za Split. No, ta nada je trajala svega četiri minute jer je Said pokraj dva braniča gostiju postigao gol za 4-2 nakon sjajne asistencije Bašića, koji je u 85. minuti asistirao i za gol Franka Ohandze za 5-2.

Hajduk je na trećem mjestu sustigao Osijek s 56 bodova, dok je Split ostao pretposljednji s 17 bodova, četiri više od zadnje Cibalie.

U ranije odigranoj utakmici Inter i Cibalia odigrali su 1-1 (0-1). Derbi začelja u Zaprešiću završio je neriješeno, čime zadovoljniji mogu biti domaći igrači. Cibalia je povela iz kontre u 40. minuti golom Marka Brekala, dok je već u 48. minuti izjednačio najbolji igrač Intera Jakov Puljić.

Cibalia je ostala zadnja s 13 bodova, četiri manje od Splita, dok je Inter osmi s 25 bodova.

Nogometaši Lokomotive svladali Istru 1961 s 1-0 pogotkom u zadnjim sekundama utakmice. U vrlo lošoj utakmici u Zagrebu pobjednika je odlučio pogodak Iranca Alija Karimija koji je u trećoj minuti sudačke nadoknade glavom postigao svoj prvi gol uopće za Lokomotivu.

Lokomotiva se pobjedom bodovno izjednačila (33) na šestom mjestu s pulskim sastavom.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider