Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
je li moguće?

Ide za Vlašićem: Hajdukova jeftina kupovina pretvara se u posao desetljeća?

IZ Engleske stiže pomalo senzacionalna vijest o zanimanju premierligaša za igrača Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je krajem kolovoza Hajduk prodao svog najvećeg dragulja Nikolu Vlašića u Everton za oko 10 milijuna eura, nazimu bi na Poljudu mogli kupovati još neki klubovi. Ako je vjerovati tabloidu The Sun te još nekim medijima na Otoku, jedna je od želja West Hama za zimski prijelazni rok i nogometaš Hajduka Hamza Barry.

Ova pomalo senzacionalna vijest veže se za dolazak novog menadžera Čekićara Davida Moyesa. Dakle, Hamza nije bio na meti Slavena Bilića, već je gambijski nogometaš opcija novog stručnog stožera.

Prva želja bivšeg menadžera Evertona i Manchester Uniteda jest Portugalac William Carvalho kojeg nije ljetos uspio dovesti Bilić. On je stara Moyesova ljubav još iz neslavnih dana provedenih na Old Traffordu. Odmah iza njega, kao vrlo jeftina kupovina spominje se veznjak splitskog Hajduka.

Cifra koja stoji kraj imena 23-godišnjeg Hamze Barryja jest pet milijuna funti, što je nešto više od 5,5 milijuna eura. Na Poljudu bi vjerojatno pali na guzicu da se ostvari ovaj transfer, a vjerojatno bi pristali i na manju cijenu. Sun također piše kako je Gambijac na radaru još dva kluba, Evertona i Watforda kojeg vodi Portugalac Marco Silva.

Bio bi to sigurno najbolji posao u posljednje vrijeme od navijača kritiziranog sportskog direktora Hajduka Marija Branca. Portugalac je nakon odlaska Joana Carrilla svoj mandat stavio na raspolaganje upravi, ali je predsjednik Ivan Kos zasad odbio njegov odlazak.

Hamza je 2016. godine stigao na posudbu u Hajduk iz ciparskog Apollona te se prošle sezone uz prvog strijelca HNL-a Futacsa pokazao kao pojačanje. Splićani su ljetos otkupili njegov ugovor za svega 250 tisuća eura, a sada bi mogli zaraditi milijune.

Iako sve ovo treba uzeti s velikom rezervom (pitanje radne dozvole), baš kao i kada se preko nekih naših medija ''prodaju igrači'', samo spominjanje Hamze u ovom kontekstu znači kako se njegovo ime vrti u menadžerskim krugovima najbogatije lige svijeta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider