Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"od hns-a ne očekujemo ništa"

Ambiciozni projekt Hajduka: 15-ak milijuna kuna za multifunkcionalnu arenu

U Splitu se ovih dana najviše govori o Dinamu koji dolazi u grad ovog vikenda, ali i obnovi Poljuda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Splitu su glavne teme nadolazeći derbi s Dinamom i obnova Poljuda. Za vrijeme mandata predsjednika Ivana Kosa u Poljud je uloženo oko 10 milijuna kuna. No sada se želi otići i nekoliko koraka dalje, pa je predstavljen prilično ambiciozan projekt, za koji bi Hajduku trebalo 15-ak milijuna eura.

Pomoćni tereni, kamp i obnova Poljuda

Dva pomoćna terena, kamp, obnova stadiona. Projekti su to koje vodstvo Hajduka želi ostvariti. Kos smatra da bi dva pomoćna terena mogla biti gotova kroz godinu i pol dana.

"Ono o čemu možemo točno govorit je 6 milijuna kuna za ovaj minimalni projekt, a sve ovo dalje su projekti ovisno o širini i snazi koju ćete željeti privući. U ovom trenutku računamo da bi projekt kampa bio 10ak milijuna eura, a rekonstrukcija Poljuda pretvaranje u multifunkcionalnu arenu 15-ak milijuna eura", smatra Kos.

"Svetice. To je ista stvar. Obećanje ludom radovanje. Sumnjam da će netko pristati dati toliko novca, premda bi to bilo fenomenalno", smatra jedan od navijača Hajduka.

Od 1979. kada je izgrađena Poljudska ljepotica to bi bilo najznačajnije ulaganje. Za kamp se još traži idealna lokacija.

"Popis želja je odličan, potreban sportu, ali od jednog predsjednika kluba se očekuje da kaže kako će to izvest ili je to 'samo smo nabacili želje da uzmemo jedan dan novina da budemo vijest'. Kroz EU fondove do tih novaca se može doći. Vidimo samo koliko je Mađarska oplemenila svoju infrastrukturu", kaže Željko Jerkov.

"Uvijek je pitanje novca. Na nama je da ovaj dio isfinanciramo sami. Prezentacija je napravljena na način da se privuku sponzori, partneri i da pokažemo na koji način razmišljamo", rekao je predsjednik Hajduka Kos.

"Od ovog HNS-a ne očekujemo pomoć"

Od grada kažu ne očekuju isključivo financijsku pomoć nego partnerski odnos i pomoć oko papirologije.

"HNS. Hoćete li od njih tražiti pomoć? Od ovog HNS-a nije realno očekivati, jer vjerujem da ne želi. Vjerujem da može pomoći. Ono što su do sada pokazali je njihova neželja. Tu se razilazimo. Od ovog HNS-a, ne kao institucije već HNS-a vrhuške koja ga vodi u ovom trenutku, ne očekujemo nikakvu pomoć", zaključio je Kos.

Dok se čeka ostvarenje ovih ideja, Hajduk čeka i Dinamo.

"Derbi Hajduka i Dinama na rasporedu je ovdje u subotu. Karte se dobro prodaju. No na poljudski travnjak ovoga puta neće istrčati Said. Njega je trener Carillo kaznio preseljenjem u drugu momčad"

Navijači žele pobjedu ali tvrde - fali pravi igrač!

"A ništa. Izgubit ćemo. Nemamo mi igru ni igrača. Imamo samo publiku", pesimistično kaže jedan od navijača Hajduka.

No uz publiku može se i do pobjede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider