Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi trofej za osječkog trenera

Hajduk i Dinamo čak se 42 godine nisu našli u ovakvim okolnostima: Posljednji put u Beogradu

Čak 42 godine Dinamo i Hajduk nisu se našli u ovoj poziciji u kojoj se nalaze danas u Vinkovcima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po šesti će put u povijesti dva najveća hrvatska kluba, Dinamo i Hajduk, igrati službenu utakmicu Kupa na neutralnom terenu. Podsjetimo, večeras je u Vinkovcima, s početkom u 19 sati, na rasporedu finalna utakmica Hrvatskog kupa u kojoj se sastaju Hajduk i Dinamo.

Prošle su čak 42 godine otkako su Modri i Bili posljednji službeni susret odigrali izvan Zagreba i Splita, a taj se ogled, kao i svih pet prethodnih, dogodio u bivšoj državi, točnije Beogradu.

Davne 1976. godine Hajduk je u Beogradu osvojio titulu pobjednika Kupa jedinim golom na utakmici čiji je autor bio Ivica Šurjak. Dinamo je 1964. godine u Beogradu slavio s 4:1, pet godina kasnije su odigrali dvije utakmice nakon što je prva završila 3:3, a druga 3:0 za Dinamo. Hajduk je 1972. upisao pobjedu 2:1 u finalu, prije spomenute 1976.

Utakmica u Vinkovcima bit će posebna i zbog činjenice da će po prvi put jedan osječki trener biti pobjednik Kupa. Željko Kopić tražit će titulu s klupe Hajduka, a Nenad Bjelica s klupe Dinama.

Spomenimo i da će Hajduku i Dinamu ovo biti sedmo međusobno finale Kupa od osamostaljenja države. Rezultat je nakon šest finala u potpunosti poravnat (3-3), a posljednji su put igrali prije čak devet godina! U tih osam godina Dinamo je čak šest puta igrao finale i osvajao četiri trofeja, dok je Hajduk igrao tek dva puta, ali je oba puta slavio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider