Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
utakmica preokreta

Golijada u blatu Gradskog vrta: Osijek i Hajduk zabili šest golova i podijelili bodove

Osijek i Hajduk odigrali su 3:3 u 26. kolu Prve HNL pred oko pet tisuća gledatelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicu prepunu preokreta odigrali su Osijek i Hajduk te na kraju osvojili svatko po bod. Konačnih 3:3 malo je tko očekivao, ali je na kraju utakmica ispala prilično efikasna. Poveo je Hajduk pogotkom Tome Bašića već u 2. minuti, no Osijek je uspio doći do prvog preokreta na utakmici.

Prvo je Mirko Marić izjednačio u 22. minuti, a onda je Lopa sretno zabio iz slobodnog udarca nakon greške Karla Letice koji je u nekoliko navrata spašavao goste.

Savvas Gentsoglou je samo tri minute kasnije izjednačio te se s 2:2 otišlo na odmor. Teren u Gradskom vrtu bio je jako težak, uništen kišom, a u 16-ercu se igralo u pravoj kaljuži pa su greške obrane, ali napadača bile česte.

U 57. minuti neorezan je bio domaći branič Šimunec koji je svladao vlastitog vratara nakon ubačaja Saida. No vodstvo Hajduka poništeno je u 77. minuti nakon što je kazneni udarac iskoristio Hajradinović.

Gosti su se žalili na odluku suca Frana Jovića iz Zagreba, no on je još Miji Caktašu dao žuti karton. Naime, Caktaš je đonom pogodio igrača Osijeka koji je neposredno ranije odnio loptu, no sudac je umjesto indirekta dosudio 11-erac.

Pred kraj utakmice Jović je dao drugi žuti karton Fomitschowu pa je Hajduk do kraja igrao s igračem manje.

Drugi Hajduk sada ima 51 bod, osam manje od vodećeg Dinama, dok je Osijek četvrti sa 42 boda i utakmicom manje. Treća Rijeka, koja od 17 sati ugošćuje Cibaliju, ima 47 bodova.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider