Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li se ikad umiroviti?

Nevjerojatna karijera Gigija Buffona: Debitirao protiv legende Milana, a sad mu je njegov sin suigrač

Ovaj podatak je sjajna ilustracija dugotrajnosti Buffonove karijere.

Gianluigi Buffon (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Gianluigi Buffon napustio je Juventus nakon 17 godina i postao novi član PSG-a. Legendarni talijanski vratar odbija otići u mirovinu, a njegova karijera traje već duge 23 godine.

Buffon je debitirao još 1995. kao 17-godišnji vratar Parme u utakmici protiv Milana. Napad tada moćnih Rossonera predvodio je George Weah, jedini afrički osvajač Zlatne lopte i najbolji afrički nogometaš 20. stoljeća.

23 godine kasnije, Weah je predsjednik Liberije, a Buffonu je u novom klubu suigrač postao njegov sin! Mladi 18-godišnji Timothy Weah još je 2014. New York Red Bullse zamijenio PSG-om, a već je upisao debi za prvu momčad i reprezentaciju SAD-a.

Kao i otac, mladi Timothy je napadač koji može igrati i na krilu i u vrhu napada. Visok je 183 centimetra i vrlo brz, krase ga odličan dribling te osjećaj za kreaciju i asistenciju, a na glasu je kao psihički vrlo stabilan i zreo igrač za svoje godine.

Buffon je šest godina nakon debija za Parmu postao najskuplji vratar ikad – iz Parme je prešao u Juventus za 53 milijuna eura. Njegov rekord pao je tek ovoga ljeta kada je Liverpool platio Romi 72,5 milijuna eura za Brazilca Alissona Beckera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider