Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
lyon slavio u liverpoolu

Vlašiću 90 minuta, Everton upisao novi poraz, Hoffenheim slavio!

Everton nije uspio upisati prvu pobjedu u ovosezonskom izdanju Europske lige, dok je to pošlo za nogom Hoffenheimu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Vlašić dobio je svih 90 minuta na travnjaku u dresu Evertona tek treći put otkako je stigao u momčad iz Liverpoola, ali ni treći put nije uspio upisati pobjedu. Nakon teškog poraza kod Atalante i remija kod Brightona, Everton je kod kuće poražen od Lyona 2:1 u sklopu 3. kola skupine E Europske lige.

Fekir je doveo Everton u vodstvo u 6. minuti udarcem s bijele točke, Williams je poravnao na 1:1 u 69., a pobjedu je gostima donio Traore u 75. minuti susreta.

Everton je takvim raspletom ostao na jednom bodu i napravio veliki korak unazad u želji da se kvalificira za nokaut-fazu natjecanja. Naime, Lyon sad ima tri boda više i utakmicu kod kuće protiv Evertona u idućem kolu, dok Atalanta ima pet bodova viška i susret protiv ciparskog Apollona u idućem kolu.

EVERTON - LYON 1:2

U drugom susretu iz ove skupine Atalanta je pobijedila Apollon 3-1. Golove za talijanski sastav zabili su Josip Iličić (12), Andrea Petanga (64) i Remo Freuler (67), a za goste je pogodak postigao Andre Schembri (59).

Anton Maglica je za goste igrao do 56. minute, dok je Antonio Jakoliš odigrao cijeli susret. Na ljestvici vodi Atalanta sa sedam bodova, Lyon ima pet, Apollon dva, a Everton jedan bod.

Hoffenheim Andreja Kramarića upisao je prvu pobjedu u Europskoj ligi, nakon što je s 3:1 slavio protiv Basaksehira. Hrvatski reprezentativac nije igrao, a pogotke za Hoffenheim u nastavku su zabijali Hubner, Amiri i Schulz, dok je Napoleoni postigao utješni gol u sudačkoj nadoknadi. 

HOFFENHEIM - BASAKSEHIR 3:1

Unatoč pobjedi njemački sastav je i dalje treći, s tri boda manje od Brage i četiri od Ludogoreca. Bugarski sastav je napravio veliki korak prema plasmanu u nokaut fazu, nakon što je slavio kod portugalskog sastava s 2:0.

U skupini B Dynamo Kijev i Young Boys su odigrali 2-2. Gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali je Dynamo uspio izboriti remi. Strijelci za ukrajinski sastav bili su Mbokani (34) i Mikola Morozjuk (49), a za goste je oba gola zabio Roger Assale (17, 40).

Domagoj Vida je za Dynamo igrao do 80. minute, dok je Josip Pivarić odradio cijeli susret.

U drugom susretu Skenderbeg i Partizan su odigrali 0-0. Dynamo vodi na ljestvici sa sedam bodova, Young Boys ima tri, a Partizan i Skenderbeg po dva boda.

U ranijem terminu nogometaši Lazija, Zenita, Steaue i Arsenala upisali su treće pobjede u svojim skupinama Europske lige načinivši veliki korak prema plasmanu u drugi krug natjecanja.

Rezultati susreta 3. kola Europske lige:

SKUPINA A:
Astana - Maccabi Tel Aviv 4-0
Villarreal - Slavia Prag 2-2

SKUPINA B
Skenderbeg - Partizan 0-0
Dinamo Kijev - Young Boys 2-2

SKUPINA C
Hoffenheim - Istanbul Basaksehir 3-1
Braga - Ludogorec Razgrad 0-2

SKUPINA E:
Everton - Olympique Lyon 1-2
Atalanta - Apollon Limassol 3-1

SKUPINA F
Šerif - Lokomotiv Moskva 1-1
Zlin - FC Kopenhagen 1-1

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider