Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
četiri gola williana

Arsenal slavio u Beogradu golčinom Girouda, šestica Sociedada

Odigrane su prve utakmice 3. kola Europske lige u kojima je viđeno puno pogodaka, sjajnih poteza i ludih preokreta!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Lazija, Zenita, Steaue i Arsenala upisali su treće pobjede u svojim skupinama Europske lige načinivši veliki korak prema plasmanu u drugi krug natjecanja.

Lazio je u susretu trećeg kola K skupine slavio u Francuskoj protiv Nice 3-1 premda je domaćin poveo već u 4. minuti utakmice. Pogodak za francuski sastav zabio je Mario Balotelli, no gosti su izjednačili čim su krenuli s centra. Radu je uputio dugačku loptu, Milinković-Savić je spustio s glavom, a Caicedo zabio ispred neodlučnih Dantea i vratara Cardinalea.

U 65. minuti Milinković-Savić je doveo rimski sastav u prednost, a isti je igrač u 89. minuti riješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Ivan Vargić nije branio za Lazio.

NICE - LAZIO 1:3

U drugom susretu iz ove skupine Zulte Waregem i Vitesse su odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 23. minuti nakon autogola Gurama Kashija, a izjednačio je Thomas Bruns četiri minute kasnije.

Na ljestvici vodi Lazio s devet bodova, Nica ima šest, a Waregem i Vitesse po jedan bod.

U skupini H Arsenal je u Beogradu pobijedio Crvenu zvezda 1-0 prekrasnim golom Oliviera Girouda u 85. minuti. "Topnici" su u Beograd doputovali bez 15 igrača, no i u takvom sastavu su uspjeli pobijediti. Domaćin je imao nekoliko sjajnih prilika, a najbolju priliku je promašio Richmond Boakye koji je u 26. minuti uzdrmao vratnicu. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 81. minuti kada je domaćin ostao s igračem manje nakon što je isključen Milan Rodić.

U drugom susretu BATE Borisov je identičnim rezultatom pobijedio Koln. Pogodak odluke zabio je Rios u 55. minuti. Arsenal vodi na ljestvici s devet bodova, Crvena zvezda i BATE Borisov imaju po četiri boda, a na začelju je Koln bez bodova.

CRVENA ZVEZDA - ARSENAL 0:1

U skupini L Zenit je pobijedio Rosenborg 3-1, dok je Real Sociedad u Skoplju deklasirao Vardar 6-0 uz četiri pogotka Williana Josea.

Ruski sastav je poveo u 65. sekundi golom Emiliana Rigonija koji postigao i iduća dva gola za Zenit u 68. i 75. minuti. Poraz Rosenborga ublažio je Helland u 88. minuti.

Real Sociedad je rutinski prošao gostovanje u Skoplju, a junak utakmice bio je Willian Jose koji je zabio četiri gola (34, 42, 55, 59). Među strijelce su se upisali i Mikel Oyarzabal (12), te De la Bela (90).

VARDAR - REAL SOCIEDAD 0:6

Na ljestvici vodi Zenit s devet bodova, Real Sociedad ima šest bodova, Rosenborg tri, a Vardar nema niti jedan bod.

U dvoboju I skupine RB Salzburg je na gostovanju u Turskoj pobijedio Konyaspor 2-0 golovima Fredrika Gulbradsena (5) i Munasa Dabbura (80). Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za goste, dok je Petar Filipović igrao cijeli susret za turski sastav.

U drugom susretu iz ove skupine Marseille je pobijedio Vitoriju Guimaraes 2-1. Portugalci su poveli u 17. minuti golom Rafaela Martinsa, no OM je do kraja utakmice okrenuo rezultat golovima Lucasa Ocamposa (28) i Maximea Lopeza (76).

Na ljestvici vodi RB Salzburg sa sedam bodova, Marseille ima šest, Konyaspor tri, a Vitorija jedan bod.

U skupini J Ostersund je nastavio svoju sjajnu europsku priču odigravši 2-2 protiv Athletic Bilbaa. Baskijski sastav je poveo u 14. minuti golom Artiza Aduriza nakon velike pogreške domaćeg vratar. Aly Keita je loše primio jednu povratnu loptu što je iskoristio Cordoba i ukrao mu loptu te dodao do Aduriza koji je zabio u praznu mrežu. Šveđani su okrenuli rezultat golovima Salisua Gera (52) i Curtisa Edwardsa (64), a izjednačio je Williams u 89. minuti.

Sjajno gura i Zorja Lugansk koja je porazila Herthu 2-1. Golove za ukrajinski sastav zabili su Silas (42) i Oleksandar Svatok (79), a za goste Selke (56). Na ljestvici vodi Ostersund sa sedam bodova, Zorja ima šest, Athletic Bilbao dva, a Hertha jedan bod.

U skupini G Lugano je pobijedio Viktoriju Plzen 3-2, dok je Steaua na gostovanju slavila kod Hapoel Be'er Sheva 2-1.

Na ljestvici vodi Steaua s devet bodova, dok Viktorija, Hapoel i Lugano imaju po tri boda.

Rezultati susreta 3. kola Europske lige:

SKUPINA G
Lugano - Viktoria Plzen 3-2
Hapoel Be'er Sheva - Steaua Bukurešt 1-2

SKUPINA H
Bate Borisov - Koln 1-0
Crvena zvezda - Arsenal 0-1

SKUPINA I
Konyaspor - RB Salzburg 0-2
Marseille - Vitoria Guimaraes 2-1

SKUPINA J
Ostersunds - Athletic Bilbao 2-2
Zorja Lugansk - Hertha 2-1

SKUPINA K
Nica - Lazio 1-3
Zulte-Waregem - Vitesse 1-1

SKUPINA L
Zenit St. Peterburg - Rosenborg 3-1
Vardar Skoplje - Real Sociedad 0-6

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider