Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A bio im je sramotan

Englezi ''progledali'' i donijeli jednu od najvećih odluka u povijesti Premierlige

Nakon što se video assistant referees (VAR) tehnologija već primjenjuje u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Španjolskoj, od iduće sezone VAR će biti uveden i u elitni razred engleskog nogometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odluku o uvođenju VAR-a donijeli su premierligaški klubovi na sastanku održanom u četvrtak u Londonu, a odluka je donesena jednoglasno.

"Liga će sada uputiti formalni zahtjev International Football Association Boardu i Međunarodnoj nogometnoj zajednici," poručili su iz Premiershipa.

Premda su na Otoku početkom ove godine uvođenje VAR-a nazvali komičnim i sramotnim, niz sudačkih previda ove sezone natjerao ih je da ''progledaju''.

Jedna od posljednjih velikih sudačkih pogrešaka dogodila se prošlog vikenda za vrijeme utakmice Southampton - Watford (1-1) kada je sudac Simon Hooper poništio regularan pogodak Southamptona.

"Postigli smo regularan pogodak, da je sudac koristio VAR priznao bi pogrešku. Ako je ovo najbolja i najgledanija liga na svijetu, onda moramo imati i takvo suđenje", ljutio se nakon utakmice napadač Southamptona Charlie Austin.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider