Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
hns raspravlja u srijedu

Dalić tvrdi jedno, u HNS-u drugo: Neizvjesna situacija s izbornikom, a srebrni Vatreni uskoro opet u akciji

Za nešto više od mjesec dana hrvatsku reprezentaciju čeka prva utakmica u Ligi nacija.

Zlatko Dalić na rukamma nogometaša (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U srijedu se sastaje Izvršni odbor HNS-a prvi put nakon završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Iako je primarna tema sastanka početak nove HNL sezone, sigurni smo i kako će na dnevnom redu biti i situacija s izbornikom Zlatkom Dalićem.

"Pa mislim da će se razgovarati i o toj tematici, međutim nije predviđena posebna točka dnevnog reda vezano za to. Izvršni odbor daje apsolutnu potporu našem izborniku Zlatku Daliću'', rekao nam je Ante Vučemilović Šimunović, prvi dopredsjednik IO HNS-a

No pitanje je želi li Zlatko Dalić i dalje surađivati s tim Izvršnim odborom. Prije dva dana u velikom intervjuu za Dnevnik Nove TV otkrio je dio razloga zbog kojih razmišlja o odlasku s klupe Vaternih.

"Ja samo kažem da me smetalo da nisam mogao složiti stožer četiri mjeseca, da su bila priopćenja protiv mene, nisam bio zaštićen od strane HNS-a, ne treba štititi mene, nego treba štititi instituciju izbornika'', rekao je Dalić u otvorenom razgovoru s Milanom Stjeljom.

Zlatko Dalić na rukamma nogometaša (Foto: AFP) Zlatko Dalić na rukamma nogometaša (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tko je htio smijeniti Dalića uoči SP-a?

Dalić je izjavio i kako ga je dio članova u samom vrhu Saveza htio smijeniti nakon poraza od Perua na pripremnoj turneji uoči Mundijala. Zbog toga je, kaže, odluku o odlasku nakon prvenstva donio još prije nekoliko mjeseci, no na preispitivanje su ga nagnali veličanstveni dočeci koje su Vatrenima priredili građani diljem zemlje.

Pitali smo zato drugog čovjeka Izvršnog odbora - tko je to htio smijeniti izbornika još u ožujku.

"Pa koliko ja imam saznanja, a vjerujte da imam dosta saznanja, nikad nitko nije u jednom trenutku razgovarao vezano kad je u pitanju smjena izbornika'', tvrdi je Ante Vučemilović Šimunović.

"Ja sam siguran da će i predsjednik - gospodin Davor Šuker u dogledno vrijeme s njim sjesti i razgovarati'', rekao je pak gostujući u Dnevniku Nove TV Marijan Kustić, direktor natjecanja i infrastrukture HNS-a.ž

Uskoro popis za utakmice s Portugalom i Španjolskom

No vremena nema puno. Novi popis igrača trebao bi biti objavljen za tri tjedna, odnosno sredinom idućeg mjeseca. Jer, već 6. rujna Vatrene čeka prijateljska utakmica s Portugalom, a pet dana poslije i gostovanje kod Španjolske na startu Lige nacija.

Unatoč tome, još se ne zna hoće li se i tko od srebrnih senatora oprostiti od reprezentacije kao ni tko će tu reprezentaciju voditi s klupe.

A priprema li izvršni odbor Daliću novi, izdašniji ugovor?

"Uvijek treba nagrađivati proizvođače i sve one koji su pridonijeli bilo kojem uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije. U tom smislu moje je pozitivno mišljenje, ali odluku donosi izvršni odbor'', kaže Vučemilović Šimunović.

Dalić je s primanjima od otprilike pola milijuna eura na godinu na proteklom Mundijalu na ljestvici plaćenosti bio 23. od 32 izbornika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider