Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modrić u najboljoj momčadi!

Cristiano Ronaldo najbolji nogometaš godine: Slavio ispred Messija!

Luka Modrić još se jednom našao među 11 najboljih nogometaša svijeta, dok je Cristiano Ronaldo drugu godinu zaredom ponio FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača svijeta!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Londonu je održana FIFA-ina gala večera "The Best FIFA Football Awards", na kojoj su proglašeni najbolji nogometaši u 2017. godini. Cristiano Ronaldo drugu je godinu zaredom ponio laskavu titulu pobjednika u konkurenciji najbolji igrač svijeta, dok je Messi i drugu godinu zaredom ostao drugi najbolji. Luka Modrić uvršten je u najbolju momčad svijeta, zajedno s još četvoricom kolega iz Reala.

Kapetan hrvatske reprezentacije treću je godinu zaredom izabran u najbolju momčad godine po izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA). Najboljih 11 u izboru FIFA-e biraju upravo sami igrači i time je ovo priznanje za Modrića još značajnije, jer je došlo od kolega profesionalaca.

Ronaldo je zahvaljujući dvostrukoj kruni s Real Madridom (španjolskog prvenstvo i Liga prvaka) ponio titulu najboljeg igrača svijeta ispred najvećeg rivala Messija i Brazilca Neymara.

Ronaldo se tako izjednačio s Messijem po broju osvojenih nagrada za igrača godine, obojica sada imaju po pet trofeja.

Njegov trener Zinedine Zidane proglašen je najboljim nogometnim strategom svijeta u 2017. godini. Pobjedu je odnio ispred dvojice talijanskih kolega, Antonio Contea i Massimiliana Allegrija, nakon što je s Real Madridom osvojio dvostruku krunu (Primera i Liga prvaka).

Zidane je ovim trofejem ispisao povijest, jer je postao prva osoba koja je FIFA-inu nagradu osvajala kao igrač (tri puta) i kao trener! Lani je titula otišla u ruke Claudiju Ranieriju, koji je s Leicesterom napravio čudo i osvojio Premierligu.

Nagradu na najbolji pogodak otišla je u ruke Olivieru Giroudu, napadaču Arsenala. On je trofej ponio nakon senzacionalnog pogotka Crystale Palaceu prvog dana 2017. godine. Giroud je zabio nakon kontre takozvanim "scorpion kickom".

Najboljim vratarom svijeta proglašen je čuvar mreže Juventusa - Gianluigi Buffon.

Najbolja momčad 2017. godine sastaji se od čak pet igrača Reala, među kojima je i kapetan Hrvatske - Luka Modrić. Na golu je Buffon, u posljednjoj liniji Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo, u vezi Andres Iniesta, Luka Modrić i Toni Kroos, a u napadu Neymar, Lionel Messi i najveći slavodobitnik večeri u Londonu - Cristiano Ronaldo.

Najboljim navijačima FIFA je proglasila pobornike škotskog Celtica, koji su u ponedjeljak po 12. put u posljednjih šest sezona dobili UEFA-inu kaznu zbog nedoličnog ponašanja svojih navijača!

Nagradu za Fair Play potez dobio je Francis Kone, koji je po četvrti put u svojoj nogometnoj karijeri spasio život igraču na travnjaku za vrijeme utakmice! Kone je u četiri navrata kada je nogometaš ostao bez svijesti najbrže reagirao, izvadio jezik iz grla i okrenuo ga na bok.

Nizozemka Lieke Martens proglašena je najboljom nogometašicom 2017. godine, nakon što je lani bila treća.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider