Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stigao bez pompe

Novi napadač Dinama nahvalio Bjelicu: Preko euro proljeća i do reprezentacije?

Pred nogometašima Dinama u četvrtak je novi izazov u Europi.

Bruno Petković

Nakon maksimalnih šest bodova u prva dva kola, u Slovačkoj će protiv Spartaka iz Trnave Dinamo tražiti novi iskorak prema toliko željenom euro proljeću. A velika uzdanica i u toj utakmici bit će napadač Bruno Petković koji je u dva mjeseca od dolaska na Maksimir postao vrlo važan igrač za trenera Bjelicu.

U Dinamo je stigao bez prevelike pompe, ali je kroz dva i pol mjeseca došao do statusa važne napadačke karike koja bi mogla postati poznatija od HNL ikone, trenera Mile Petkovića.

''A ne znam, nadam se. Nadam se da, dok god sam tu, da ću dat svoj maksimalan doprinos Dinamu i vjerujem da ću statistikom i svojim igrama i potezima pokušat ostaviti neki utisak kod navijača, kod suigrača, kod trenera i nadam da će mi to pomoć u daljnjoj karijeri'', kaže Petković.

Do sada je u Europi i u prvenstvu skupio osam nastupa i ima četiri gola i dvije asistencije. Za konkretan napadački učinak mu je potrebna 61 minuta. Budimiru je za gol ili asistenciju potrebno 68 minuta, a Gavranoviću prosječno 104 minute.

Čini se da Bjelica ima slatke brige, a Petković ističe da se za Spartak već se zna plan igre:

"Želimo odigrat agresivno, agresivno kvalitetno momčadski i želimo ići tamo po tri boda."

Bruno je tek nedavno napunio 24 godine, a u karijeri je prošao puno toga. Uključujući talijansku treću i drugu ligu.

"Ah, iskreno, da vam kažem. Svatko imaj svoj put i ničiji nije lagan. Sve te stvari koje sam prošao u životu su me naučili i nastojao sam da uhvatim nešto pozitivno iz svega toga. I kad izvučeš nešto pozitivno iz takvih stvari i kad dođeš u neke pozitivne situacije kao što je Dinamo, onda ti je lakše i sva ta iskustva koja si stekao tamo, preneseš ovdje."

Zbog tog iskustva i velikog broja trenera zna dobro procijeniti što je to Dinamu donio Nenad Bjelica.

"Momčad! Donio je momčad! Sve se pogodilo otkad je došao trener, otkad se stvorila cijela ova nova situacija. Čak nigdje nisam našao ovakvu atmosferu u klubu i oko kluba."

A kako je postepeno oduševio Bjelicu, mnogi se pitaju, hoće li uskoro i izbornika Dalića? Nastup za reprezentaciju velika je želja.

"Pa naravno, mislim da je to san svakog igrača. Da igraš za momčad svoje države, nešto što je od malih nogu u tvojoj glavi. Gledajte, trebam raditi, trebam nastaviti ovako i pozivu se nadati. Sve ostalo je na izborniku."

Možda Petković već u četvrtak napravi iskorak prema reprezentativnom jatu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider