Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čudesna priča izbjeglice iz sirije

Borussia (D) dogovorila transfer najvećeg njemačkog talenta

Borussia Dortmund već je krenula u ljetni šoping, iako do kraja sezone ima još dobrih mjesec i pol dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački nogometni velikan Borussia Dortmund dogovorio je transfer jednog od najveći njemačkih talenata Mahmouda Dahouda (21), koji će do kraja sezone ostati u redovima Borussije iz Moenchengladbacha. Dahoud će u Dortmund preseliti na koncu ove sezone, a potpisat će ugovor do 2022. godine.

Njemački mediji nagađaju kako će Borussija svom imenjaku iz Moenchengladbacha platiti oko 12 milijuna eura odštete.

Dahoud je Kurd rođen u Siriji, a u Njemačku je došao kao beba 1996. godine zajedno s roditeljima koji su bježali od Asadova režima. Karijeru je započeo u Fortuni iz Dusseldorfa, a 2010. je preselio u Borussiju iz Monchengladbacha, u čiji se seniorski sastav probio 2014.

Bio je jedan od trojice 19-godišnjaka 2015. godine na utakmici protiv Bayerna, kada je Borussia (M) prva u ovoj sezoni nanijela poraz bavarskom divu. Njegova cijena u srpnju 2015. godine iznosila je 600 tisuća eura, a manje od dvije godine kasnije vrijedi čak 15 milijuna!

"Već godinama pratimo Dahouda i sretni smo što će karijeru nastaviti u našim redovima. Mo je već sada jedan od najboljih mladih veznjaka i siguran sam kako je samo pitanje trenutka kada će se probiti u njemačku reprezentaciju," kazao je sportski direktor Borussije Dortmund Michael Zorc.

Veliki interes za njegove usluge pokazao je i Jurgen Klopp koji ga je želio dovesti u Liverpool, no Kloppov bivši klub je bio brži.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider