Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
senzacija ovnova

Blamaža Josea Mourinha i Manchester Uniteda: Lampard i Derby slavili na Old Traffordu

Nogometaši Manchester Uniteda zaustavljeni su u šesnaestini finala engleskog Carabao Cupa od drugoligaša Derbyja.

Derby County slavi pogodak protiv Uniteda (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši drugoligaša Derbyja priredili su senzaciju u engleskom Carabao Cupu nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon osam serija izbacili Manchester United i to na Old Traffordu. Zanimljivo momčad drugoligaša s klupe vodi bivši nogometaš Chelseaja Frank Lampard.

Činilo se da bi se United mogao spasiti blamaže nakon što je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Fellaini zabio za 2:2 i odlazak na izvođenje jedanaesteraca, no nevjerojatna mirnoća i preciznost igrača Derbyja pri izvođenju udaraca s bijele točke izbacila je Mourinhovu momčad.

U svih osam serija nogometaši Derbyja bili su nepogrešivi, dok je tragičar Uniteda bio Phil Jones, koji je loše pucao, a vratar Carson obranio.

Recimo i da je Mourinho protiv Derbyja, na iznenađenje mnogih, izveo gotovo najjaču postavu, no iz sastava je ostavio prvog vratara De Geu. Rezervni Romero je dobio crveni karton u 67., a nakon njega je treći čuvar mreže Grant primio pogodak za 2:1 i katastrofalno reagirao kod svih jedanaesteraca.

United je poveo u 3. minuti preko Mate, Wilson je izjednačio u 59., Marriott doveo Derby u vodstvo u 85., a onda je utakmicu prema lutriji jedanaesteraca odveo Fellaini.

Drugi Manchester (City) nije imao problema kod niželigaša Oxforda i prošao je s 3:0. Gabriel Jesus, Mahrez i Foden bili su strijelci za momčad Pepa Guardiole.

U dvoboju Premierligaša Leicester je boljim izvođenjem kaznenih udaraca izbacio Wolvese, dok je jedini Premierligaš uz United koji je ispao u dvoboju protiv niželigaša bio Burnley. Burton je slavio s 2:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider