Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"još ima prostora za napredak"

Bjelica oduševljen slavljem Dinama: "Ovo mi je najdraža pobjeda u karijeri"

Nenad Bjelica nije krio oduševljenje pobjedom Dinama nad Fenerbahčeom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je jako zadovoljan velikom pobjedom Dinama nad Fenerbahčeom na startu nove sezone Europske lige. Modri su na Maksimiru slavili s čak 4:1 i upisali tri boda s kojima su prvi na ljestvici skupine D.

"Misli da je ovo bila sjajna večer, od mojih igrača do publike... Možemo svi skupa biti zadovoljni, pokazali smo veću dozu efikasnosti. Dosad smo imali dosta problema s realizacijom, stvarali smo šanse, ali nismo zabijali dovoljno. Večeras smo mogli postići više od četiri gola. Tri boda nam daju samo tri boda, to nam neće biti dovoljno da budemo među prve dvije momčadi u skupini. Moramo nastaviti pripremati se i raditi", kazao je Bjelica.

* Je li ovo vaša najveća i najdraža pobjeda u karijeri? Je li ovo vaš trenerski doktorat?

"Mogu reći da je jedna od najvećih i najdražih. Ajde, možda najdraža. Najveća nije, s Austrijom sam pobijedio Zenit u gostima. Mogu reći da je jedna od tri najveće. Ova pobjeda mi govori da sam kao trener na dobrom putu, da me igrači slijede. U kratkom periodu stvorili smo snažnu ekipu, u kojoj svatko gine za svakoga, ekipu koja nema velikih zvijezda, ali igraju kao momčad. Svatko tko želi raditi dobro je došao kod Nenada Bjelice. Radimo dobro, koncentrirano, ne padamo u euforiju, idemo dalje."

* Kome posvećujete pobjedu?

"Meni je najvažnija moja familija i posao. Sada smo blizu, ali bilo je perioda kada smo bili udaljeni, kada je bilo jako teško. Posvećujem pobjedu supruzi i sinovima."

* Spartak je pobijedio Anderlecht, a Dinamo u sljedećem kolu gostuje u Bruxellesu.

"Taj rezultat nam pokazuje da je Anderlecht ranjiv. Spartak je pokazao da nije najslabija momčad u skupini kako su neki rezonirali, da su tu zasluženo. Još je daleko put do Anderlechta, imamo puno posla u domaćoj ligi i Kupu. Tek za pet-šest dana ću se okrenuti Anderlechtu."

* Koga izdvajate od pojedinaca? Možda Hajrović i Gavranović... Šunjić je vratio povjerenje?

"Odigrao je odlično, Gavranović je možda odigrao utakmicu života. Ma svi su bili besprijekorni, odigrali skoro bez pogreške, samo taj gol je pogreška. Odigrali smo skoro perfektno."

* Kažete da imate još prostora za napredak?

"Gledajte tko nije igrao - Moro, Majer, Ademi, Leovac, Musa, Menalo, Knežević... Ima tu puno kvalitete koja još nije iskorištena iz razno-raznih razloga."

* Hoćete li pustiti igrače da proslave?

"Mogu popiti pivo, kokice, možda pizzu, sutra je trening u 11 sati. Nakon Gorice su dobili slobodno. Žao mi je, ali sada ne. Bit će prilike."

* Cijelu utakmicu odigrali ste u jakom ritmu.

"Takav rezultat vam daje dodatnu energiju. Fizički dosta dobro izgledamo, uvijek želimo tako igrati, ali nije svaka utakmica istina. U ovakvim utakmicama se igra malo iznad svojih mogućnosti, gledatelji daju dodatnu snagu", zaključio je Bjelica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider