Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odredili mete za šoping

Bayern nastavio čerupati rivale, a sve je ozbiljnija i glasina o Sanchezu

Bayern je dogovorio dolazak Leona Goretzke iz Schalkea…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karl-Heinz Rummenigge otkrio je kako je Bayernov Izvršni odbor definirao strategiju i mete za predstojeći ljetni prijelazni rok. No naravno da nije otkrio sve karte medijima, pa tako ne znamo na koje će igrače Bavarci uperiti svoje nišane.

Ono što znamo je da iz Hoffenheima stižu Niklas Süle i Sebastian Rudy, a opraštaju se legende Phillip Lahm i Xabi Alonso. Njemački mediji najviše špekuliraju s dva imena. Carlo Ancelotti žarko želi Alexisa Sancheza, veliku zvijezdu koja mu nedostaje da napadne toliko željenu Ligu prvaka. Čileanski mediji već pišu kako je veliki transfer blizu realizacije, a cijena je navodno 65 milijuna eura.

Druga najveća meta navodno je Marco Verratti, no bit će praktički nemoguće dovesti najboljeg talijanskog nogometaša.

''Ne želim komentirati niti jedno ime, to su zasad sve samo glasine. No naravno da Bayern puca na top igrače'', rekao je Karl-Heinz Rummenigge za Süddeutsche Zeitung.

Tabloid Bild pak javlja kako su Bavarci uspjeli nadmudriti Schalke i dogovoriti dolazak jednog od najvećih talenata ne samo njemačkog nogometa. Leon Goretzka stiže za godinu dana i to potpuno besplatno, piše njemački tabloid.

Goretzka ne želi produžiti ugovor i u Schalkeu su se nadali kako će se uspjeti dogovoriti s mladim reprezentativcem, no čini se kako ih je Bayern preduhitrio.''Talent stoljeća'' kojeg su uspoređivali s Paulom Scholesom u veznom redu može igrati gotovo sve pozicije i jedan je od nogometaša na kojeg u skorašnjoj budućnosti ozbiljnije računa njemačka reprezentacija za koju je već i zaigrao.

Vidjet ćemo hoće li u Gelsenkirchenu reagirati i pokušati već ovog ljeta prodati Goretzku ili ga čak preseliti na tribinu sljedeće sezone kako bi ga pokušali nagovoriti na potpis novog ugovora, što bi spriječilo odlazak u ljeto 2018. bez ikakve zarade.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider