Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posao gotov već danas?

Napokon pojačanja u Barci: Dolazi afrički Xavi, na meti bundesligaške zvijezde

Barcelona bi trebala uskoro predstaviti pojačanje koje će oplemeniti vezni red.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju katalonskih medija, igrač Nice Jean Michael Seri večeras će protiv Napolija odigrati zadnju utakmicu u dresu kluba s Azurne obale, nakon čega će objaviti da postaje novi igrač Barcelone. Seri je postao prva opcija Barcelone nakon što je propao transfer Marca Verrattija, a Liverpool je spustio rampu Phillippeu Coutinhu.

Seri je igrač iz Obale Bjelokosti koji stilom igre podsjeća upravo na Verrattija, iako oni optimističniji navijači Barcelone u njemu vide afričkog Xavija. 26-godišnji centralni vezni trebao bi oplemeniti vezni red Barcelone – Andresa Iniestu godine su ozbiljno načele, dok prvo pojačanje u veznom redu Paulinho donosi mišiće, ali ne i mnogo više od toga. Dolazak Serija trebao bi Barcelonu koštati 40 milijuna eura.

Osim Serija, Barcelona je bacila oko i na Bundesligu. Izaslanici Barcelone bili su na utakmici prvog kola Bundeslige između Schalkea i RB Leipziga, a pratili su po jednog igrača iz obje momčadi – 22-godišnjake Leona Goretzku i Nabyja Keitu.

Naby Keita istaknuo se prošle sezone kao ponajbolji igrač RB Leipziga koji je kao novak završio na drugom mjestu. No, njegov transfer, barem u ovom trenutku, ne izgleda kao realna opcija – Jürgen Klopp svim je silama pokušao dovesti gvinejskog veznjaka u Liverpool, ali naišao je na odbijenicu Leipziga koji želi napraviti dobar rezultat u Ligi prvaka, zbog čega nitko od njihovih mladih zvijezda nije na prodaju.

Goretzka je jedan od najtalentiranijih njemačkih igrača – svestrani vezni igrač visok 190 centimetara može zauzeti bilo koju poziciju u sredini terena, a široj publici predstavio se na Kupu konfederacija gdje je bio jedan od najboljih igrača pobjedničke momčadi Njemačke.

No, ako poželi dovesti novu mladu njemačku zvijezdu, Barcelonu čeka pravi rat s ostalim europskim velikanima. Goretzka je već na meti Bayerna, Juventusa, Liverpoola, Arsenala, Manchester Cityja, ali i najvećih Barcinih rivala Real Madrida.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider