Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"slažem s njim momčad, ali..."

Barcelona odustala od svog nauma: Neymar neće igrati u El Clasicu!

Nakon što su se Španjolci raspisali da je Neymar sjeo s ostatkom momčadi Barcelone na avion za Madrid, te da bi unatoč suspenziji mogao zaigrati u El Clasicu stigla je reakcija iz Katalonije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sprema li se skandal u najvećem nogometnom derbiju današnjice - El Clasicu?", glasilo je pitanje katalonskih i madridskih medija nakon što je procurila vijest da suspendirani Neymar putuje u Madrid na El Clasico.

"Slažem momčad sa i bez Neymara u sastavu", rekao je Luis Enrique u subotu.

Nešto nakon 10 sati ujutro, sat vremena uoči Barceloninog leta za Madrid, katalonski je klub obznanio vijest da nije poveo Neymara u španjolsku prijestolnicu iz razloga jer se želi koncentrirati isključivo na nogomet. Očito je da će sada trener Enrique koristiti samo varijante u kojima je slagao momčad bez njega.

Podsjetimo, Neymar je zaslužio suspenziju od tri utakmice nakon što je u susretu protiv Malage, koji je Barcelona izgubila s 0:2, dobio dva žuta kartona i sarkastično pljeskao sucu zbog te odluke.

Barcelonina prva žalba na tu odluku je odbijena, a onda je katalonski klub odlučio ići sprema CAD-u, Sportskom arbitražnom sudu u Španjolskoj. Žalba je stigla malo prekasno, pa se komisija nije uspjela sastati u subotu, ali je putem priopćenja za javnost objavila da suspenzija i dalje vrijedi.

Mislilo se da će Barcelona možda posegnuti za činjenicom da nije ništa dobila službeno od komisije kojoj se žalila, te da je Neymar slobodan zaigrati dok je žalba otvorena, no to se ipak nije dogodilo.

Neymar je ove sezone zabio 16 pogodaka i asistirao za 24.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider