Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci pomogli "svojima"

Atletico kiksao na domaćem terenu, Barcelona može riješiti prvenstvo

Mali klub iz Katalonije Girona pomogao je svojem većem susjedu Barceloni.

Atletico Madrid - Girona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko igrao je do 80. minute za madridski Atletico koji je u susretu 20. kola španjolskog prvenstva na svom terenu odigrao samo 1:1 (1:0) protiv Girone.

Atletico je poveo preko Griezmanna (34), no izjednačio je Portu (73).

Drugoplasirani Atletico sada ima 43 boda, osam manje uz utakmicu više od vodeće Barcelone, a tri više uz utakmicu više od treće Valencije, dok je Girona osma s 27 bodova. Ako Barcelona u nedjelju pobijedi Betis na gostovanju može pobjeći na velikih +11.

Mala Girona, koja igra prvu sezone Primere u povijesti, ove je sezone pravi protuotrov za madridske klubove: ranije ove sezone na svom su terenu pobijedili i Real Madrid.

Ranije u subotu je Sevilla kao gost nadigrala Espanyol sa 3:0 golovima Vazqueza (15), Sarabije (34) i Muriela (90). Sevilla se ovom pobjedom sa 32 boda privremeno probila na peto mjesto s istim brojem bodova koliko ima i četvrtoplasirani Real Madrid te s bodom više od šestoplasiranog Villarreala. Espanyol je 14. sa 24 boda.

Sevilli je to bila 1000. pobjeda u elitnom rangu španjolskog nogometa.

Hrvatski veznjak Alen Halilović igrao je za Las Palmas od 76. minute u 2:1 (1:1) pobjedi protiv Valencije u susretu 20. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Gosti iz Valencije poveli su preko Santija Mine (5), no vrlo brzo poravnao je Jonathan Viera (20), da bi pobjedu Las Palmasu osigurao Calleri (53-11m).

Las Palmas je ovom pobjedom pobjegao s dna ljestvice, sada je 19. sa 14 bodova, dok je posljednja Malaga sa 11. Valencia je, pak, propustila priliku poravnati se s madridskim Atleticom na drugom mjestu i ostala je treća sa 40 bodova.

Villarreal je skočio na četvrto mjesto 2:1 (1-0) domaćom pobjedom protiv Levantea. Domaći su poveli sa 2:0 preko Triguerosa (26-11m) i Čeriševa (50), a na konačnih 2:1 smanjio je Roger Marti (90+4-11m).

Villarreal sada ima 34 boda, dva više od madridskog Reala i Seville s tim da madridski sastav ima dvije utakmice manje.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider