Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nema krame, ćorluke, vrsaljka...

Ante Čačić objavio popis za ključno gostovanje na Islandu!

Izbornik Ante Čačić objavio je popis igrača na koje računa za važnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Islanda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić pozvao je 23 igrača za utakmicu protiv Islanda u sklopu Europskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koja se 11. lipnja u 20:45 sati igra u Reykjaviku.

Hrvatska kao prvoplasirana reprezentacija skupine (13 bodova) 11. lipnja ide na gostovanje kod drugoplasiranog Islanda (10), kojeg je u studenom u Zagrebu svladala s 2:0.

Čačić je za taj susret pozvao 23 igrača, a reprezentacija će se okupiti 5. lipnja u Zagrebu kada će ujedno krenuti na mini-pripreme u Sv. Martin na Muri. Listu kandidata predvodi kapetan Luka Modrić, kojeg sa suigračem iz Reala Mateom Kovačićem 3. lipnja čeka finale Lige prvaka u Cardiffu protiv Juventusa još jednog hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića.

Na popisu zbog ozljeda nema Vedrana Ćorluke, Šime Vrsaljka, Marka Pjace i Andreja Kramarića, a izbornikovo povjerenje su nakon odličnih igara ove sezone zaslužili Mario Pašalić i Franko Andrijašević, kao i Ivan Santini koji će s reprezentacijom i na put u SAD gdje 27. svibnja Hrvatsku čeka ogled s Meksikom. Santiniju, prvom topniku Caena, će to biti prvi poziv u reprezentaciju.

Na popisu je ponovo i Dejan Lovren koji je posljednji put za hrvatsku nastupio u ožujku prošle godine u prijateljskom susretu protiv Izraela.

Hrvatska se trenutačno nalazi na prvom mjestu skupine I kvalifikacija za SP sa 13 bodova. Island je na drugi s tri boda manje, a zatim slijede Ukrajina i Turska sa po osam bodova. Finska i Kosovo imaju po bod.

Popis igrača za susret protiv Islanda

Vratari: Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Dominik Livaković

Obrambeni: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Marko Lešković

Vezni: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Franko Andrijašević, Filip Bradarić, Mario Pašalić

Napadači: Mario Mandžukić, Nikola Kalinić, Duje Čop, Ivan Santini

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider