Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U silaznoj putanji

Novi udarac za Halilovića: Završio na neslavnoj listi španjolske Primere

Nakon što ga je Ante Čačić izostavio s popisa C momčadi Hrvatske, Alen Halilović dobio je novi udarac iz španjolskih medija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski As sastavio je momčad najgorih pojačanja Primere za aktualnu sezonu, a svog predstavnika ima i Hrvatska. Radi se o Alenu Haliloviću koji je stigao u Las Palmas iz HSV-a, ali nije ispunio očekivanja.

''Hrvat od mladog talenta postaje 'pokvarena roba'. Stigao je u iz Hamburga u Las Palmas u zimskom prijelaznom roku, ali njegov učinak bio je vrlo skroman: odigrao je 18 utakmica u kojima je upisao samo dvije asistencije'', piše u obrazloženju Asa.

Novi je to udarac za Halilovića nakon što ga izbornik Ante Čačić nije pozvao za predstojeće reprezentativne akcije. Za njega nije bilo mjesta čak ni u ''reprezentaciji HNL-a'' koja će u Los Angelesu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika, a objašnjenje izbornika Čačića vrlo je slično onom poznatog španjolskog sportskog lista.

''Halilović ne može više egzistirati na bazi talenta, nego mora početi igrati ozbiljan nogomet i kad bude ozbiljno prepoznat u svom klubu i kad će imati ozbiljan kontinuitet igara, bit će pozvan u reprezentaciju'', objasnio je izbornik.

Najgore pojačanje Barcelone također je na listi

Listom 11 najgorih pojačanja dominiraju seviljski klubovi. Na vratima je vratar Seville Sirigu, dok je mjesto u veznom redu zauzeo Ganso. Njihov gradski rival Betis u momčadi ima dva ''pojačanja'': u obrani je Rumunj Alin Tosca, dok je u napadu Sanabria, 7,5 milijuna vrijedno pojačanje iz Rome.

Dva predstavnika ima i Villarreal – veznjaka N'Diayea i napadača Borrea. U veznom redu se očekivano smjestio Andre Gomes iz Barcelone, a u obrani je Eliaquim Mangala, igrač Valencije na posudbi iz Manchester Cityja, koji je za njega svojedobno platio čak 45 milijuna eura.

Najgorih 11 pojačanja zaokružuju Amorebieta iz Sportinga i Angulo iz Granade. Prema Asu, upravo je on najgore pojačanje Primere – ekvadorski napadač samo je nekoliko dana nakon potpisa bio pozitivan na kokain na doping testu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider