FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
rus čeka pobjednika

Ruski gorostas Volkov nokautirao Werduma i zatražio borbu za titulu: ''Miočić ili Cormier, svejedno mi je''

Aleksandar Volkov iznenadio je Fabricija Werduma te nokautom možda došao do prilike za naslov.

Galerija Volkov nokautirao Werduma (Screenshot)

Je li pobjednik srpanjskog meča Stipe Miočić  - Daniel Cormier dobio protivnika? Dok UFC čeka na povratak Caina Velasqueza i Brocka Lesnara, Aleksandar Volkov uništio je nade Fabricija Werduma za još jedan pokušaj napada na pojas prvaka.

U glavnoj borbi večeri UFC Fight Night spektakla u Londonu Werdum je ušao u meč bez pozdrava te sa svojim poznatim skokom. Uspio je vrlo brzo Aleksandra Volkova baciti na pod te prenijeti borbu tamo gdje je najjači, na parter.

U prvih par minuta Brazilac je imao potpunu kontrolu i udarcima na tlu je nanosio štetu ruskom borcu. No Volkov se uspio pridići te s nekoliko serija opasno zaprijetio bivšem UFC prvaku, čak mu i nanio štetu iznad oka jednim aperkatom. Kada se Volkov malo ispuhao, Werdum ga je opet bacio u parter te u dominaciji završio prvu rundu.

U drugoj je Werdum opet bacao Rusa na pod te pokušao kontrolirati borbu i dolaziti u ''ground and pound'' situacije. U jednoj takvoj prošao je jedan razoran lakat. Krajem runde pokušao je izvesti kimuru, ali nije imao vremena niti je pozicija bila izgleda za taj zahvat.

No čini se kako je nanesena šteta ispod i iznad desnog oka Werduma zadavala sve veće probleme Brazilcu. Krv je tekla iz posjekotina i zaklanjala pogled s njegove desne strane što je Volkov pokušao iskoristiti udarcima lijevom rukom.

Werdum nije dobio puno udaraca, ali je pretrpio nekoliko posjekotina s kojima je i liječnik na kraju treće runde imao dosta posla. U četvrtoj rundi u jednom su se trenutku obojica razmahali i Volkov je žestokim nokautom završio bivšeg prvaka.

Volkov je sada najozbiljniji kandidat za izazivača UFC prvaka u teškoj kategoriji.

''Ovdje sam, očekujem borbu za titulu. Možda Cormier, možda Miočić, ali želim borbu za titulu'', rekao je teškaš koji ima četiri pobjede u nizu, što je drugi najduži niz pobjeda nakon Miočića.

Blachowicz se osvetio Manuwi

U sunaslovnoj borbi večeri vidjeli smo pomalo neočekivani revanš poluteškaša Jimija Manuwe i Jana Blachowicza koji su se borili u Krakovu one večeri kada se Cro Cop osvetio Gabrielu Gonzagi. No za razliku od tada, Poljak je izgledao puno bolje te je sredinom prve runde razornim udarcima poslao Manuwu na pod.

Britanac je nekim čudom preživio prvu rundu, a u drugoj smo vidjeli nastavak poprilično brutalne borbe. Obojica su imali vidljivu štetu na licu, a krvi je bilo posvuda. Na kraju druge runde je Blachowicz preživio jedan high-kick Manuwe za spektakularnu najavu odlučujuće runde.

Poljak se na kraju revanširao odlukom sudaca, ali potpuno zasluženo. Bila je to sjajna borba i najvažnija pobjeda karijere za Jana Blachowicza koji je u gostima pobijedio četvrtog izazivača na ljestvici poluteške kategorije.

Koga bi voljeli vidjeti u oktogonu protiv Miočića nakon Cormiera?

Ukupno glasova:

U okršaju bantam kategorije vidjeli smo Francuza Toma Duquesnoya i Amerikanca Terriona Warea. Krenulo je vatreno, ali je na kraju otišlo do kraja treće runde i sudačke odluke. 24-godišnji Duquesnoy bivši je BAMMA prvak u dvije kategorije, a UFC rosteru se priključio prošle godine.

Terrion Ware je pak čekao svoju prvu pobjedu u UFC-u. No nije je dočekao jer su suci jednoglasno pobjednikom proglasili Duquesnoyja. Takva odluka iznenadila je mnoge, uključujući stručnog komentatora Nove TV Igora Pokrajca. Bila je to, možemo slobodno reći, jedna od najkontroverznijih odluka ove godine. UFC je očito odlučio od Francuza napraviti zvijezdu pod svaku cijenu.

Londonski UFC Fight Night otvorio je domaći borac Leon Edwards koji je nastupao većinom na europskim gostovanjima američke organizacije. Englez je imao četiri pobjede u nizu i borba protiv Petera Sobotte bila je prilika za nastavak uspona prema vrhu velter kategorije.

Poljak iz Njemačke, koji je odlučio nastupati pod zastavom Jamajke, nakon povratka u UFC je imao četiri pobjede u pet susreta. No na kraju je sudac prekinuo borbu sekundu prije kraja jer se Sobotta nije uspio aktivno braniti te je Englez odnio pobjedu tehničkim nokautom.

UFC Fight Night 127:

Alexandar Volkov pobijedio Fabricija Werduma - nokaut

Jan Blachowicz pobijedio Jimija Manuwu - jednoglasna odluka

Tom Duqesnoy pobijedio Terriona Warea - jednoglasna odluka

Leon Edwards pobijedio Petera Sobottu - tehnički nokaut

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider