FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sramota!

UFC prevršio svaku mjeru: Objavili borbu za naslov, a borac im je pod liječničkom suspenzijom!

UFC je po tko zna koji put pokazao da je će napraviti ama baš sve, pa čak i mimo pravila, samo da bude onako kako njima to odgovara.

UFC 230 Cormier protiv Lewisa (Screenshot)

Koliko je UFC bezdušna organizacija uvjerili smo se nebrojeno puta, a posljednji put prije 10-ak dana kada je objavljeno da će pojas prvaka u teškoj kategoriji Daniel Cormier braniti protiv Derricka Lewisa. Podsjetimo, Lewis se borio na UFC-ovom 229 eventu u Las Vegasu, što znači da će za svega četiri tjedna ponovno ući u oktogon i to u borbu koja mu može donijeti naslov UFC prvaka. Smiješno!

Zašto? Čovjek je 14 i pol minuta borbe protiv Aleksandra Volkova dobivao batine da je bilo ružno za gledati, a onda mu je u samoj završnici prošao jedan očajnički "lucky punch" kojim je nokautirao Rusa. Da je meč otišao na bodove, Volkov bi upisao uvjerljivu pobjedu. No dobro...

Ono što najviše smeta u cijelom slučaju je činjenica da je Lewis nakon tog meča dobio liječničku suspenziju Sportske komisije u državi Nevadi koja glasi:

"Nema nikakvog kontakta do 28. listopada, nema borbi do 6.11.".

Liječničke suspenzije nakon UFC-a 229 (Screenshot) Liječničke suspenzije nakon UFC-a 229 (Screenshot)

Drugim riječima, Lewis smije početi trenirati tek 29. listopada i svejedno neće biti spreman, jer je UFC 230 u New Yorku na rasporedu 3. studenog.

Međutim, UFC je uložio prigovor na dužinu trajanja suspenzije i ona je smanjena za tjedana dana, što znači da će Lewis ipak biti "spreman" na dan održavanja eventa, ali svejedno ne smije trenirati uz kontakt do manje od tjedana prije borbe! Pa kakva je to priprema za borbu koja donosi titulu prvaka?

U ovom trenutku, kao i idućih 11 dana, Lewis je i dalje pod suspenzijom koja mu brani bilo kakav kontakt na treninzima. No UFC je svejedno izbacio poster za borbu...

Još bizarniji je slučaj s Cormierom koji je nakon pobjede nakon Miočićem trebao dobiti čak šest mjeseci liječničke suspenzije zbog loma prsta na ruci. Da je prst slomljen potvrdio je u MMA emisiji Ariela Helwanija, no očito je zacijelio dovoljno.

Liječničke suspenzije nakon UFC-a 226 (Screenshot) Liječničke suspenzije nakon UFC-a 226 (Screenshot)

Osim toga, odmah nakon objave borbe za titulu Cormier je izjavio da neće biti na 100% spremnosti, ali da će mu i to biti dovoljno da obrani titulu prvaka. On još mora dokazati Sportskoj komisiji države New York da je sposoban boriti se.

UFC je u  pomanjkanju opcija za glavnu borbu odlučio povući potez očajnika i riziku izložiti oba borca. Uložili su prigovore na njihove liječničke suspenzije i gurnuli su borce u oktogon.

Bilo kako bilo, UFC je ponovno "stisnuo šamaričinu" teškaškom rekorderu Stipi Miočiću koji je zbog svog nevjerojatnog niza imao prvi pravo pokušati vratiti pojas. No, UFC očito ima u planu od Cormiera napraviti najvećeg prvaka u svojoj povijesti i u tome ih ništa neće zaustaviti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider