FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uh, kakav nokaut

Amerikanac Smith brutalno nokautirao brazilsku UFC legendu u Hamburgu: Veliki Shogun ''zaspao'' na nogama!

U Hamburgu je održan UFC Fight NIght 134 kojeg ste uživo mogli gledati na GOL.hr-u.

Anthony Smith pobijedio Mauricija Ruu

UFC se vratio u Europu s Fight Night 134 večeri u njemačkom Hamburgu. Bio je to pomalo čudan event na kojem smo trebal čekati do glavne borbe večeri da vidimo prvi prekid. A on je bio uistinu spektakularan. Amerikanac Anthony Smith u prvoj je rundi nokautirao još jednog bivšeg prvaka, legendarnog Mauricija Shoguna Ruu.

Veliki Shogun je nakon žestoke serije Amerikanca jednostavno ''zaspao'' na nogama. Brutalan udarac laktom presudio je Brazilcu koji će ostati bez toliko željene borbe za naslov kojeg drži Daniel Cormier.

Smith je prihvatio ovu borbu kao zamjena, a prije tek nešto više od mjesec dana nokautirao je još jednu legendu UFC-a, Rashada Evansa.

U sunaslovnoj borbi večeri Glover Teixeira ipak nije uspio doći do pobjede koja bi produžila njegov san o ponovnom napadu na UFC titulu. Bolji od Brazilca, favorita po kladionicama i trećeg u redu izazivača u poluteškoj kategoriji, bio je Corey Anderson.

Desetak godina mlađi Amerikanac slavio je jednoglasnom odlukom sudaca te tako upisao svoju drugu pobjedu u nizu, a od sljedećeg će tjedna sigurno biti među pet izazivača u poluteškoj kategoriji.

Suci odlučivali u svih pet borbi prije glavne

Četvrti po redu meč glavnog dijela programa također je bio zanimljiv, ali bez prekida. Slavio je još jedan debitant, Abu Azaitar, Marokanac iz Kölna koji je bio bolji od iskusnog Brazilca Vitora Mirande.

U jedinom teškaškom obračunu u Hamburgu vidjeli smo Poljaka Marcina Tyburu i Nizozemca Stefana Struvea. Obojica su bila u negativnom nizu od dva poraza, Tybura je izgubio od Werduma i Derricka Lewisa, a Struve od Volkova i Arlovskog.

Tybura je na kraju zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom te se uspio vratiti pobjedama, za razliku od Struvea koji je u teškoj situaciji. Podsjetimo, Struve je jedan od rijetkih boraca koji su slavili protiv Stipe Miočića.

Engleski borac velter kategorije Danny Roberts upisao je tijesnu pobjedu protiv Poljaka Davida Zawade nakon što su suci podijeljenom odlukom odlučili u njegovu korist. Bilo je nakon te odluke i malo zvižduka u publici jer ne bi bilo nimalo čudno da su suci odlučili u korist UFC debitanta koji je upao na program netom prije borbe. Imao je Poljak nekoliko situacija u kojima je mogao dovršiti Robertsa, ali nije uspio.

U prvoj borbi glavnog dijela programa vidjeli smo novi poraz, već treći u nizu, britanske MMA nade Marca Diakiesea. Njega je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Afganistanac iz Hamburga Nasrat Haqparast koji je kroz cijeli meč bio blizu da stvar riješi tehničkim nokautom. Diakiese je svašta izdržao, ali do pobjede nije mogao.

Recimo i kako su u preliminarnom dijelu programa pobjede ostvarili borci koji su se borili i u regionalnoj FFC promociji. Austrijski borac srpskih korijena Aleksandar Rakić slavio je u poluteškoj kategoriji protiv Justina Ledeta nakon odluke sudaca, dok je Darko Stošić, koji se za UFC debi pripremao i kod Cro Copa, slavio tehničkim nokautom protiv Jeremya Kimballa i tako na najbolji mogući način pokazao kako u eliti ne želi biti samo prolaznik.

UFC Fight Night Hamburg, glavni program:

Anthony Smith pobijedio Mauricija Ruu - nokaut

Corey Anderson pobijedio Glovera Teixeiru - jednoglasna odluka

Abu Azaitar pobijedio Vitora Mirandu - jednoglasna odluka

Marcin Tybura pobijedio Stefana Struvea - jednoglasna odluka

Danny Roberts pobijedio Davida Zawadu - podijeljena odluka

Nasrat Haqparast pobijedio Marca Diakiesea - jednoglasna odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider