FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ostaje velika mrlja na pobjedi

Till upisao najveću pobjedu karijere i u paklenoj atmosferi Liverpoola srušio Wonderboya

Darren Till slavio je u glavnoj borbi večeri UFC Fight Nighta 130 protiv bivšeg izazivača u velter kategoriji Stephena Thompsona.

Galerija Darren Till vs Stephen Thompson Stephen Thompson (Foto: AFP) Stephen Thompson (Foto: AFP) +2 Stephen Thompson (Foto: AFP)

Engleski borac Darren Till, za razliku od nogometne momčadi Liverpoola koja je u subotu izgubila finale Lige prvaka od Real Madrida, obradovao je MMA fanove u Liverpoolu i slavio protiv Stephena "Wonderboy" Thompsona jednoglasnom sudačkom odlukom.

Ostaje mrlja na velikoj pobjedi Tilla

Domaći dečko iz Liverpoola obradovao je svoje navijače u Echo Areni pobjedom, ali ne i izvedbom. Nakon meča je priznao da je Stephen Thompson jednostavno toliko dobar da nije mogao biti agresivniji, jer da bi uslijedila njegova kontra.

"Cijeli meč ga pokušavam pročitati, ali ni na kraju nisam uspio. Pokušao sam biti agresivan, ali on je toliko je... dobar", rekao je Till nakon 17. MMA pobjede, šeste u UFC-u. 

Englez će se ovom pobjedom probiti među pet najboljih boraca u velter kategoriji, no ostat će mrlja na njegovom nastupu zbog pada na vagi za čak kilogram i pol. Thompson je pristao na borbu unatoč tome, što je Till znao cijeniti.

Predsjednik UFC-a Dana White bio je razočaran i vjerojatno će tražiti od Tilla da se to ne ponovi ili bi ga čak mogao tražiti da ode u kategoriju više (polutešku). Pretpostavlja se da je u borbu ušao s preko 90 kilograma, iako je borba bila dogovorena na 79...

Ovo je već drugi put u šest mečeva da je pao vagu u UFC-u.

Šahovsku partiju dobio 10 godina mlađi Englez

Prva runda Tilla i Thompsona bila je jedna od najlošijih kada su glavne borbe večeri u pitanju. Ni jedan, ni drugi nisu uputili nijedan čisti udarac, već su se svih pet minuta odmjeravali, opipavali, skakutali po oktogonu. Obojica su na pauzi shvatili da to tako neće ići, pa su oštrije krenuli u drugoj rundi.

Till je bio konkretniji i s nekoliko udaraca je izmamio uzdahe navijača u Liverpoolu. No ponovno nijedan borac nije nanio nikakvu štetu svom suparniku. Aktivniji su bili, pokušaja je bilo, ali ništa konkretno.

Treća runda također je bila prilično mlaka, ali onda je uzavrela u samoj završnici. Till je nasrnuo na Thompsona, dobio je dvije kontre, ali je bio daleko aktivniji i agresivniji od Thompsona. Darren Till je po prvi puta u svojoj karijeri ušao u četvrtu rundu, jer se do sada nikada nije borio na pet rundi.

Taktika Thompsona bila je odvesti masivnijeg i neiskusnijeg Tilla u "duboke vode", pa ga onda pokušati pritisnuti. Till nije djelovao kao da mu je to prva četvrta runda u životu, te je i dalje bio aktivniji i dominantniji borac u oktogonu, no pravih udaraca i dalje nije bilo.

Peta runda činila se da će biti još jedna "kamilica", a onda je uslijedio lijevi kroše Tilla i Thompson je završio na podu. Till je krenuo na Thompsona, pokušao zavući ruku ispod brade, ali nije uspio i borba je vraćena na noge. Thompson, svjestan da gubi u tom trenutku, je pokušao nešto kreirati do kraja, ali bez uspjeha.

Odličnih pet uvodnih borbi glavnog programa

U sunaslovnoj borbi večeri Neil Magny pokazao je koliko je sjajan borac, ali i koliko je velik čovjek. Njegov suparnik bio je Craig White, nedorasli borac koji je prihvatio borbu svega tri tjedna prije eventa. 

Magny je slavio tehničkim nokautom već u prvoj rundi, a onda je u intervjuu nakon meča objavio:

"15 tisuća dolara od svog honorara doniram djevojci koja se trenutno bori s rijetkom i teškom bolesti".

Svaka čast gospodine Magny...

U uvodnom dijelu glavnog programa gledali smo četiri sjajne borbe. Na otvaranju je Darren Stewart pobjedio Erica Spicelyja tehničkim nokautom u 2. rundi. 

Nakon toga je sjajni Brazilac Claudio Silva najavio velike stvari u UFC-u gušenjem Nordinea Taleba već u 1. rundi. Pozvao je i predsjednika UFC-a Danu Whitea da mu dodijeli bonus od 50 tisuća dolara za izvedbu, ali i da mu da pravu priliku s najboljim borcima.

Finac Makwan Amirkhani i Jason Knight pružili su navijačima pravi spektakl. U konačnici je nakon tri sjajne runde slavio Amirkhani, kojeg mnogi zbog bahatog ponašanja povezuju s Conorom McGregorom. 

Arnold Allen čudesnim je preokretom slavio protiv Madsa Burnella koji je u trenutku kada je bio zagušen dobivao sve tri runde! Allen je izgledao izgubljeno, poraženo, no onda mu je Burnell "otvorio" svoj vrat i ovaj ga je ugušio. 

UFC Fight Night 130, glavni program:

Darren Till pobijedio Stephena Thompsona (jednoglasna sudačka odluka)
Neil Magny pobijedio Craiga Whitea (tehnički nokaut, 1. runda)
Arnold Allen pobijedio Madsa Burnella (gušenje, 3. runda)
Makwan Amirkhani pobijedio Jasona Knighta (podijeljena odluka sudaca)
Claudio Silva pobijedio Nordinea Taleba (gušenje, 1. runda)
Darren Stewart pobijedio Erica Spicelya (tehnički nokaut, 2. runda)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider